Čokoládový dort "Bertík" jako z cukrárny, který zvládne každý! Zkuste ho i vy.

0
(0)

Dalibor , 17. 06. 2021

Hodí se u příležitosti oslavy svátku, narozenin, ale také k víkendové kávě jen tak. Tenhle čokoládový dort totiž báječně chutná, k tomu se snadno připravuje a je během hodiny hotový. Je vláčný, ohromí čokoládovo-tvarohovou chutí a dobře se vyjímá při servírování na dezertních talířcích.

Ingredience

Co budete na přípravu 12 kousků delikátního čokoládového dortu potřebovat? Připravte si na těsto:

  • mouku – 300 g
  • změklé máslo – 150 g
  • cukr – 100 g
  • kakao – 3 lžíce
  • vejce – 1 ks
  • prášek do pečiva – 1 lžička
  • vanilkový cukr – 1 balení

na náplň:

  • vejce – 4 ks
  • vanilkový pudink – 2 balení
  • cukr – 200 g
  • vanilkový cukr – 1 balení
  • olej – 45 g
  • tvaroh – 500 g
  • zakysaná smetana – 400 g
  • kakao – 6 lžiček

na polevu:

  • hořká čokoláda – 100 g
  • smetana – 100 g
  • máslo – 20 g

Příprava

Pro přípravu receptu můžete použít mixér nebo robota na těsto, případně si připravte hlubokou mísu, do které rozklepnete vajíčko a vymíchejte jej s cukrem a vanilkovým cukrem ručně. Postupně přidávejte prosátou mouku, změklé máslo, kakao a prášek do pečiva. Vymíchejte hladké těsto, které vylijte do kulaté formy o průměru 26 cm vyložené papírem nebo vymazané máslem a vysypané krupičkou.

Nyní si připravte náplň a smíchejte v misce vejce s cukrem, přidejte i vanilkový cukr, olej a vanilkový pudink a vymíchejte do hladka, po chvíli míchání přidejte tvaroh se zakysanou smetanou.

Doprostřed upečeného korpusu dejte část tvarohové hmoty, poté přidejte lžičku kakaa, míchejte a opět dejte část této směsi doprostřed, poté vmíchejte 2 lžičky kakaa a přidejte, na závěr ještě 3 lžičky kakaa a přidejte na korpus. Dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C asi na 60 minut.

Na závěr si připravte polevu. Rozpusťte čokoládu s máslem a smetanou, vymíchejte hladkou polevu a potřete povrch dortu. Po vychlazení servírujte ke kávě nebo čaji.