Co se stane s vaším tělem, když přestanete jíst chléb

0
(0)

Dalibor , 06. 03. 2020

Stále více lidí přestává jíst chléb a snaží se dodržovat diety, které neobsahují žádné rychlé sacharidy. Tisíce blogery sdílelo mnoho informací o tom, co se v jejich životě změnilo, protože se rozhodli přestat jíst výrobky z mouky. Výsledky jsou skutečně působivé: jejich pokožka je zdravější, zhubnou a jsou energičtější. Skutečně však všechny tyto tipy fungují? Jsou opravdu všechny druhy chleba škodlivé nebo jen několik z nich.

Bílý nebo tmavý chléb

Celozrnný chléb a chléb vyrobený z žita nebo celozrnné mouky jsou zcela v pořádku. Tyto výrobky jsou zdravé, ale pokud jde o bílý chléb, není to pro vás tak dobré. Mouka a droždí se změnily a kombinace intenzivní energie a přísad zcela vytěsnila čas zrání cesta. To je hlavní důvod, proč přestat jíst bílý chléb, dokonce i bílý chléb nejvyšší kvality.

nepotřebný produkt

Pšeničná zrna mají vysoký obsah vitamínů. Když se však zrna zpracovávají, všechny užitečné látky prostě zmizí. Dokonce i bílé mouky prémiové kvality si zachovávají pouze asi 30% prospěšných látek, které obsahovaly před zpracováním, a naneštěstí se tyto látky již po 2 týdnech stanou neaktivními. Mimochodem, trvanlivost mouky je asi 12 měsíců.

nedostatek chuti

Přiznejme, že bílý chléb nemá chuť. Ale to je důvod, proč to mnozí lidé milují. Nezabrání vám vychutnat si chuť masa, polévky nebo sýra, které jíte. Ale ve srovnání s výrobky z celozrnné mouky to nevylepší chuť.

kožní problémy

Jsme to, co jíme. A pokud člověk sní převážně mouku, může čelit kožním problémům. Akné je obvykle způsobeno lepkem (z latinského slova "lepidlo") obsaženým v chlebu. Tělo nemůže vylučovat lepek, takže způsobuje poškození střev. Předtím, než půjdete k dermatologovi, zkuste nejdříve změnit stravu.

Problémy s trávením

Lepek, jak jsme zmiňovali výše, může způsobit různé zažívací problémy. Celozrnný chléb obsahuje významný prvek - vlákninu - zatímco moučné výrobky ho nemají. 5-6 plátků celozrnného chleba denně vám poskytne dostatek vlákniny na splnění denní normy. Pro tuto normu dosáhnout konzumací ovoce a zeleniny, musíte jíst 14 jablek, 21 mrkví, 25 rajčat nebo asi 5 kilogramů okurek.

předčasné stárnutí

Jak již víte, bílý chléb je výrobek, který neobsahuje žádné užitečné látky. Konzumace potravin, které neobsahují vitamíny, znemožňuje našemu tělu zůstat mladým. Takže ti, kteří milují rafinované moučné výrobky, mají tendenci vypadat starší, než ve skutečnosti jsou.

závislost

Chléb je jako droga. Bílá mouka způsobuje, že hladina cukru v krvi stoupá av důsledku toho stoupá hladina inzulínu. Když jíte krajíc chleba, hladina cukru v krvi stoupá rychle, ale pak rychle klesá a začnete se cítit hůř a chcete jíst více rychlých sacharidů, abyste se cítili lépe. Takové drastické změny hladiny cukru v krvi mohou dokonce vést k cukrovce.

Nadváha a obezita

Pro mnoho lidí může být jeden z důvodů, proč přestat jíst jídlo s rafinovanou moukou. Více než 70% lidí, kteří přestanou jíst chléb, zhubnou během prvních 2 týdnů. Jeden plátek chleba střední velikosti obsahuje 0,6 g vlákniny a ostatní složky se přemění na tělesný tuk. Glykemický index pro chléb je dokonce vyšší než pro čokoládu. A škrob obsažený v pečivu se rozkládá v zažívacím traktu a přeměňuje se na glukózu, která vstupuje do krevního oběhu, což znamená, že se brzy budete cítit hlad.