Nikdy by mě nenapadlo, že se díky rozinkám zbavím problému s játry. Detoxikační účinky jsou k nezaplacení.

0
(0)

Dalibor , 13. 01. 2021

Lidské tělo je tvořeno řadou orgánů, jejichž správné fungování je nezbytné pro celkové zdraví. K velice důležitým orgánům patří také játra, která hrají nezastupitelnou úlohu zejména ve správném fungování metabolických procesů.

Důležité funkce jater

Játra jsou hlavním detoxikačním orgánem lidského těla a jako taková mají naprosto klíčovou úlohu. Čistí tělo od všech škodlivých látek, například po požití alkoholu nebo jiných omamných, návykových látek, ale mají i další funkce, a to zejména

  • přeměnu živin na potřebnou energii a jejich zpracování
  • výrobu žluči a řady hormonů
  • tvorbu bílkovin nezbytných pro správné fungování chemických reakci v lidském organismu
  • boj proti cizorodým organismům
  • ukládání vitamínů, železa a dalších důležitých látek.

Na játrech je obdivuhodné také to, že jsou schopna se sama obnovovat a čistit, jen je potřeba vědět, jak jim v tom pomoct.

Jak játra účinně čistit a chránit?

Pro ochranu a správnou funkci jater je nejlepší co nejzdravější životní styl. Je potřeba dodržovat pitný režim a v jídelníčku mát dostatečně zastoupeno ovoce i zeleninu. Pokud se nestravujete správně, je potřeba mít na paměti, že játra nemohou správně plnit svou ochranou funkci a vy tak dáváte zelenou různým velice závažným onemocněním, například cirhóze, ztučnění jater nebo hepatitidě.

Kromě úpravy jídelníčku a celkového způsobu života můžete provést také účinnou detoxikaci jater, k níž potřebujete jen dvě naprosto běžné, ale ve svých účincích unikátní ingredience.

Detoxikační nápoj z rozinek

Tento nápoj nejen čistí a chrání játra, ale také střeva. Pro jeho přípravu budete potřebovat pouze 3 sklenice vody a 1 šálek rozinek. Postup je jednoduchý. Začněte tím, že pod tekoucí vodou řádně omyjete rozinky, které pak dejte do hrnce, zalijte je předepsaným množstvím vody a přiveďte k varu. Od okamžiku, kdy voda začne vřít, vařte rozinky po dobu 2 minut a poté hrnec stáhněte z plamene. Rozinky nechejte namočené ještě celých 24 hodin a poté začněte s jejich konzumací.

Nálev je určen k pití, s tím, že jeho teplota není nijak rozhodná a můžete tedy zvolit takovou teplotu nápoje, která vám bude nejvíce vyhovovat. Důležité ale je vypít nápoj vždy na lačno. Tato kúra by měla trvat alespoň týden, s tím, že v jejím průběhu byste měli dodržovat zásady zdravého stravování a vynechat konzumaci alkoholických nápojů. Účinky léčby se projeví již po dvou dnech.