"Celý život v domácnosti mě naučil!" Toto jsou triky, které mi každý den zjednodušují práci v kuchyni, ale i mimo ni.

0
(0)

Dalibor , 06. 04. 2021

Každá hospodyně přemýšlí nad tím, jak si každodenní úklid nebo vaření v domácnosti co nejvíce zjednodušit a čas přípravou jídla nebo úklidu co nejvíce zrychlit. Každému z nás je totiž volný čas velmi vzácný a rádi ho trávíme s rodinou nebo oblíbeným koníčkem. Zjednodušte si proces vaření a úklidu v kuchyni co nejvíce.

Chcete si zpříjemnit a zrychlit čas vaření nebo úklidu v kuchyni? Existuje mnoho rad a tipů, které vám s tím pomohou. Díky vychytávkám z kuchyně budete mnohem raději vařit i uklízet kuchyň po vaření či skladovat své potraviny. Podívejte se na ty nejlepší tipy.

Používejte papírové utěrky v lednici

Vložte papírové utěrky na dno plastových boxů nebo do přihrádek dveří lednice. Díky savému materiálu odvedete z lednice veškerou nadměrnou vlhkost a mnohem lépe se vám bude udržovat celá lednice v čistotě. Veškerý odpad z ovoce, zeleniny nebo jiných produktů zůstane na papírovém ubrousku a vy ho místo složitého vymývání můžete jen jednoduše vzít, vyhodit a prostřít novým ubrouskem.

Pokud se vám nelíbí vzhled lednice s papírovými ubrousky, můžete vyzkoušet následující variantu. Vysuňte police z lednice a obalte je do průhledné potravinářské folie. Poté opět police zasuňte a klasicky lednici používejte pro skladování potravin v chladu. Při pravidelném úklidu lednici nemusíte vymývat nebo drhnout, stačí jen odstranit fólii a police omotat novým kusem.

Praktické rady při vaření a pečení

Pečete vaši oblíbenou bábovku a vašim dětem se již sbíhají sliny? V takovou chvíli se většinou jako zákon schválnosti stane, že bábovka nejde vyklopit z formy. V takovém případě stačí vnitřní část formy zchladit ve studené vodě nebo přiložit mokrou, studenou utěrku kolem formy. Díky tomu pak jednoduše vaši chutnou bábovku vyklopíte.

Vaříte oblíbenou polévku a při kořenění vám ujede ruka se solí? Příliš slaného pokrmu se zbavíte velmi jednoduše. Přidejte do polévky dva vaječné bílky, ty vsáknou poměrně dost soli do sebe. Poté bílky opět vyndejte. Pokud nemáte doma vejce, můžete vyzkoušet podobný trik s bramborem. Brambor oloupejte, nakrájejte na menší kousky a ponořte do polévky. Brambory dokáží pohltit velkou části soli.