Máte podrápanou a špinavou vanu jako já? Tak zkuste tento trik a bude se zas lesknout.

0
(0)

Dalibor , 18. 01. 2021

Úklid a čištění našeho bytu či domu není nikdy snadné či rychlé, zvlášť pokud se snažíme vyčistit odolné skvrny a nečistoty. Proto vám dnes představím několik užitečných rad a tipů, jak si úklid usnadnit a urychlit!

Jak vyčistit vaši kuchyni

Největší a nejčastěji používanou plochou v kuchyni je sporák. Kvůli častému používání se na něm usazují nejodolnější nečistoty spolu s mastnou špínou. Jak se těchto nečistot zbavit, aby váš sporák zase zářil čistotou? Jednoduše – smíchejte 2 lžíce jedlé sody, 1 lžíci peroxidu vodíku do půl litru teplé vody. Tímto roztokem následně postříkejte celou plochu vašeho sporáku a nechte 10-15 minut působit. Nakonec smyjte čistou vodou a užívejte si ten lesk!

Dalším spotřebičem, který je těžké vyčistit je mikrovlnná trouba. Při jejím čištění smíchejte v misce vodu s citronovou šťávou a pět minut zahřívejte v mikrovlnce. Po uplynutí této doby, vodu vyndejte a mikrovlnku utřete hadříkem a čistou vodou.

Jak vyčistit koupelnu

Kdo by si čas od času nedal dlouhou, a hlavně horkou koupel. Na stěnách vany na jejím dně se poté usazuje špína, která jde jen velice špatně vyčistit a kvůli které naše vana vypadá nečistě. Jak se tedy této špíny zbavit?

Večer napusťte vanu horkou vodou a přidejte dvě dávky kyslíkového bělidla, například Savo, a nechte působit přes noc. Ráno vanu vypusťte a vypláchněte čistou horkou vodou. Bělidlo se zbaví nejen špíny, ale vanu u vybělí a vy se už za ni nikdy nebude muset stydět.

A jak na krásnou, lesklou, a hlavně čistou podlahu? Aby se vaše linoleum, dlaždice či plovoucí podlaha leskly čistotou budete potřebovat tyto věci:

  • Pár kapek tekutého čistícího prostředku.
  • 50 ml čistého alkoholu.
  • 3 lžíce jedlé sody.
  • 1 litr vody.

Do vody přimícháme sodu, čistící prostředek a alkohol. Řádně promícháme, a můžeme vytírat. Tento roztok je obzvláště účinný na odstraňování odolných nečistot ze všech povrchů, ale i nečistot ve spárách u dlaždic.

👍 Tento návod je užitečný