Tyto potraviny zabíjejí rakovinu lépe než chemoterapie. Které to jsou?

0
(0)

Tomáš , 03. 02. 2019

Rakovina stále patří mezi nejzáludnější choroby, protože navzdory mnoha pokrokům v léčbě stále neexistuje jednoznačný lék, který by ji dokázal zaručeně vyléčit

Rakovina

Snad ani neexistuje jiné onemocnění, které by bylo předmětem většího objemu výzkumu, než právě rakovina. Důvodem je množství lidí, které postihuje.
Během tohoto rozsáhlého vědeckého bádání se přišlo na to, že některé potraviny jsou při ničení rakovinových buněk nadmíru efektivně.
Jde o velmi důležité zjištění, protože chemoterapie má dva zásadní problémy.

Dva velké problémy chemoterapie

Prvním problémem chemoterapie je její vysoká toxicita pro tělo. Důsledkem toho je, že zabíjí nejen rakovinné buňky, ale i buňky zdravé.
Její nasazením nejednou dochází ke zničení důležitých životních orgánů a pacient pak umírá. Ne však na rakovinu, ale na následky léčby.
No a druhým problémem je fakt, že chemoterapie sice zabíjí rakovinné buňky, ale ne kmenové rakovinné buňky. Z těch se pak vytvoří nové nádory.
Po počátečním úspěchu chemoterapie nastává recidiva onemocnění, při kterém už ani původní chemoterapie více nezabírá. Výsledkem je tak opět smrt pacienta.

Řešení onemocnění

Řešením tohoto problému jsou potraviny, které se během výzkumů ukázaly, že dokáží zabíjet nejen rakovinné buňky, ale i zmíněné kmenové rakovinné buňky.
A navíc, nemají na tělo žádné nežádoucí účinky. Tělo pak i samo dokáže bojovat s rakovinou, když není zároveň ničeny chemoterapií. Šance na úplné vyléčení jsou pak mnohem vyšší.

Zelený čaj

Zelený čaj se v tradiční čínské medicíně používá již po celá staletí k léčbě různých onemocnění. Teprve nedávno však vědci objevili jeho schopnost léčit rakovinu.
Výzkumníci z medicínského centra při Baylorovej univerzitě zjistili, že aktivní látka v zeleném čaji EGCG (epigallokatechin-3-galát) ničí kmenové rakovinné buňky a pomáhá předcházet vzniku rezistence na chemoterapii.
Látka EGCG se sice nachází také v černém čaji, ale v zeleném čaji jí je mnohem víc.
Uvedený výzkum byl zaměřen na léčbu kolorektální rakoviny, avšak vědci věří, že zelený čaj funguje stejně dobře i při ostatních typech rakoviny.

Zázvor

Předklinický výzkum ukázal, že látka obsažená v zázvoru, je až 10000 krát účinnější při zabíjení kmenových rakovinových buněk než chemoterapie Taxol, která se obvykle používá při léčbě rakoviny prsu.
Jde o látku s názvem 6-shogoal. Vytváří se tehdy, když se kořen zázvoru vaří nebo suší. Její účinek se dosahuje již při koncentracích, které nejsou toxické pro zdravé buňky.
Proto, pokud chcete vyžít zázvor při léčbě rakoviny, neužívejte ho čerstvý, ale jej nejprve vysušte nebo uvařte.
Ideálním způsobem je očistit kousek zázvoru, nastrouhat ho, zalít vroucí vodou a louhovat zhruba 5 až 10 minut. Takto připravený čaj následně sceďte, oslaďte medem a dochuťte citronovou šťávou.

Kurkuma

Kurkumin je aktivní látka nacházející se v koření kurkuma. Její úžasnou vlastností je, že je schopna ničit kmenové rakovinné buňky, aniž poškodila zdravé běžné buňky nebo zdravé kmenové buňky, které jsou potřebné k regeneraci tkání.

Pomůže při

  • rakovina prsu
  • rakovina hlavy a krku
  • rakovina slinivky
  • kolorektální rakovina
  • nádory na mozku

Na zesílení účinky kurkumy je třeba ji smíchat se špetkou pepře, které obsahuje látku piperin sloužící jako katalyzátor. Účinek je dále možné zvýšit zahřátím nebo smícháním s olejem, například olivovým.
Kurkumu můžete konzumovat přímo jako koření nebo ve formě extraktů jako doplněk stravy.

Červené hrozny

Látka obsažená v červeném hrozně pod jménem resveratrol, se ve studii provedené na Pensilvánskej státní univerzitě ukázala, že ničí kmenové rakovinné buňky.
Resveratrol se nachází ve slupkách a peckách hroznů. Ničit rakovinu dokázal nejen v petriho miskách, ale i v živých myších.
Vědci věří, že jejich objev povede k výrobě nových léků převážně na kolorektální typy rakoviny, které jsou nejčastěji se vyskytující onkologické onemocnění.
Efekt resveratrolu byl obzvláště silný, když ho vědci aplikovali na rakovinu společně s dalšími extrakty z hroznových jadérek. Navíc nedošlo ani k žádnému poškození zdravých buněk.

Další potraviny zabíjející rakovinu

Předešlé 4 potraviny patří mezi ty, které ukázaly nejsilnější efekty proti rakovině. Existuje však velké množství dalších potravin s prokázanými protinádorovými účinky.
Vzpomeňme například borůvky, mrkev, kávu, grapefruit, mátu, třešně, cibuli, česnek, pepř či tymián.
Četnost potravin, které mají vliv na potlačování na rakoviny, nám připomíná, jak mocná dokáže být samotná příroda při řešení těch největších zdravotních problémů dnešní doby.

Závěr

Mnozí lékaři a dokonce ani onkologové o těchto věcech nevědí, protože jejich to ve škole neučili. Tam je učí jen to, jak předepisovat drahé a často nebezpečné chemické léky kvůli finančnímu zisku, ne zdraví pacientů.
Je tedy na vás, zda pro sebe nebo své blízké zužitkujete poznatky nejnovějšího vědeckého výzkumu a sami zjistíte, co dokáží pro vaše zdraví udělat ty správné potraviny.