Můj zubař mi poradil fígl, jak si vybělit zuby doma bez drahých bělících přípravků.

0
(0)

Dalibor , 21. 09. 2020

Většina z nás touží po dokonale bílých zubech, abychom se cítili sebejistě ve společnosti a mohli se svobodně smát, bez obav, že někdo zahlédne náš chrup, na který nejsem pyšní.

Mnoho lidí trápí změněná barva chrupu, obvykle nažloutlá. Příčin tohoto nežádoucího jevu je celá řada, mezi ty nejčastější patří

· genetické předpoklady

· kouření a žvýkání tabáku

· vyšší věk

· přílišná konzumace kávy a černého čaje

· potraviny s vysokým obsahem cukru, a

· rovnátka a jiná podobná zařízení ke korekci chrupu.

Níže vám přinášíme recept na domácí zubní pastu, která pomůže díky čistě přírodním ingrediencím vybělit váš chrup. Její příprava je velice jednoduchá.

Ingredience na přípravu domácí bělicí zubní pasty

Pokud si budete chtít doma připravit pastu k bělení zubů jako možnou alternativu k volně prodejným zubním pastám, budete potřebovat 1 čajovou lžičku kokosového oleje a 1 čajovou lžičku jedlé sody.

O jedlé sodě se sice můžete dočíst, že má negativní vliv na zubní sklovinu, ale i přední výrobci zubních past ji leckdy do pasty přidávají. Pokud ji používáte v rozumném množství, respektive poměru, není třeba mít obavy, že by vaše zuby poškodila.

Postup přípravy a použití

Příprava pasty je naprosto jednoduchá, obě výše uvedené ingredience řádně smíchejte. Vzniklou pastu poté naneste na kartáček místo běžně používané zubní pasty a čistěte s ní chrup po dobu 3 minut. Netlačte příliš na kartáček, použijte jen mírný tlak a snažte se vyčistit všechna, i hůře dostupná místa.

Když budete v čištění touto pastou pokračovat, uvidíte, že za nějaký čas budou vaše zuby výrazně bělejší. Poté můžete jedlou sodu již vynechat a zuby čistit jen kokosovým olejem.

Pokud máte z používání jedlé sody na chrup přece jen velké obavy, můžete od začátku používat pro jeho vybělení pouze kokosový olej. V takovém případě však musíte počítat s tím, že odstraněním jedné účinné složky pasty se čisticí účinky kokosového oleje projeví až za delší dobu.