Toto se děje s lidským tělem po vypití Coca-coly. Přesto ji stále pijeme!

0
(0)

Tomáš , 30. 05. 2019

Coca-cola stále byla a je denně omílaný téma. Neustále se mluví o jejím obsahu a o negativních účincích, které působí na naše tělo. Dalo by se říci, že je to už všeobecně známý fakt, který však ne každého odradí od toho, aby tento nápoj konzumoval. Vědci nyní přišli s novou ukázkou toho, co dělá tento nápoj s naším tělem. Vysvětlili to dokonce na časové ose.

Coca-cola

Coca-cola je pití, které mnohým z nás velmi chutná a mnoho lidí ji pije prakticky každý den. Většina lidí si ale vůbec neuvědomuje, co taková limonáda s lidským tělem dokáže udělat. Každý, kdo si chce dopřát oto pití, by si měl přečíst, co coca-cola dokáže v lidském těle. Možná, až zjistíte, co dokáže, rozmyslíte si to a raději si dáte vodu, která vašemu tělu pomůže narozdíl od coca-coly.

Prvních deset minut

Při vypití jedné plechovky, což představuje 330 ml dostanete do těla přesně 10 kostek cukru. Což představuje tak celou doporučenou denní dávku cukru. Pokud byste jen tak snědli takové množství cukru, pravděpodobně byste se pozvracali. V tomto případě tomu zabraňuje kyselina fosforečná.

Dvacet minut

Hladina cukru v krvi se rapidně zvýší. Játra ho automaticky přemění na tuky.

Čtyřicet minut

V této fázi se dokončilo vstřebávání kofeinu. Z tohoto důvodu se rozšíří vaše zorničky, krevní tlak začne stoupat. Adenozinové receptory v mozku se tím pádem zablokují, což způsobí, že se nebudete cítit ospale.

Pětačtyřicet minut

Tvorba dopaminu se zvýší a tím stimuluje potěšení v mozku. Tento účinek je podobný i při použití heroinu.

Šedesát minut

Zmíněná kyselina fosforečná váže ve střevě vápník, magnesium, zinek a to ještě více nabudí váš metabolismus. Později pocítíte močopudný účinek kofeinu. S tím rozdílem, že vylučujete i vápník, hořčík a zinek, které by za normálních okolností měly směřovat do vašich kostí.

Závěr

Když to všechno doznívá, tak stav, který nastal kvůli předávkování se začne naplno projevovat. Pravděpodobně začnete být podrážděný a zpomalen zároveň a dostanete chuť na další colu. Veškerá voda, kterou cola obsahuje by již měla být vyloučena močí. Což znamená, že nápoj, který by vám měl uhasit žízeň, udělal úplný opak.