Tip na skvělou večeři pro unavené hospodyňky: Maso zapečené s bramborem a marinovanou cibulí

Perný den v práci, učení se s dětmi, úklid domácnosti a do toho máte ještě připravit večeři pro celou rodinu? Zkuste něco, co se v podstatě udělá samo a rychle a přitom si na tom všichni pochutnají. Takto připravená večeře vám umožní odběhnout zkontrolovat děti v pokojíčku nebo chvíli relaxovat u oblíbeného seriálu. Je to úžasný způsob, jak zabít dvě mouchy jednou ranou: dobře se najíst a přitom se nepředřít.

Ingredience

Všechno, co budete potřebovat máte již s největší pravděpodobností doma. Zde jsou potřebné ingredience:

  • 7 ks středně velkých brambor,
  • 800 g vepřového masa – ideální je krkovička, postačí ale také kýta či plec,
  • 1 ks cibule,
  • 2 lžíce octa,
  • 1 lžička cukru,
  • ½ lžičky soli,
  • 1 lžíce hořčice,
  • 2 lžíce majonézy nebo zakysané smetany,
  • sůl, pepř, oregano – vše podle chuti.

Připravte si maso

Nedlouho před samotnou přípravou můžete naložit maso. Takto naložené vydrží i do druhého dne, takže pokud máte předchozího dne trochu času, můžete si trochu ulevit naložením masa předem. Pokud maso nakládáte jen chvíli před přípravou, nevadí to. Smíchejte si hořčici a majonézu nebo zakysanou smetanu. Maso nakrájejte na plátky, osolte a opepřete. Potřete hořčičnou směsí a dejte do lednice na chvíli odstát.

Příprava zeleniny

Nyní si připravte cibuli: oloupejte ji, zbavte kořene a nakrájejte na půlkolečka. Ta vložte do hlubokého talíře, přidejte ocet, cukr a sůl a zalijte horkou vodou tak, aby byla ponořená. Pořádně promíchejte a nechte takto odpočívat 15 minut. Mezitím si oloupejte brambory, omyjte je a nakrájejte na kolečka.

Pečení

Na dno pekáčku dejte maso v jedné vrstvě, rozložte cibuli a nahoru přijdou brambory. Potřete je olejem, osolte, přidejte oregano a můžete péct. Ideální doba pečení je 1 hodina při 200 °C. Pokud by se vám zdálo, že se brambory připalují, přikryjte pekáček shora alobalem.

Související články

Nejnovější recepty

Nejnovější návody