Těchto 15 potravin můžete jíst kolik chcete a přesto nepřiberete.

0
(0)

Dalibor , 21. 01. 2020

Pokud se snažíte zhubnout nebo si udržet zdravou váhu, pak byste měli znát potraviny, které vám toto vaše snažení výrazně usnadní.

Navíc je budete moci jíst v takovém množství, jak se vám žádá, aniž byste se museli obávat, že z nich přiberete.

Kromě toho je většina z uvedených potravin bohatá na vlákninu, mají málo kalorií a zasytí vás na poměrně dlouhou dobu. A hlavně při nich nehrozí, aby se v těle začali přeměňovat na tuk.

Pojďme se nyní podívat na 15 potravin, které byste určitě měli zahrnout do vašeho každodenního jídelníčku.

1) Celer - Stonky celeru obsahují 95% vody, čímž pomáhají detoxikovat tělo a urychlovat proces hubnutí.

2) Jablka a švestky - konzumace jablek pomáhá trávení a udrží vás sytých relativně dlouho. Jablka jsou také bohaté na vitamin C a draslík, přičemž obsahují přibližně jen 50 kalorií. Švestky jsou zase bohaté na živiny a pomáhají při hubnutí.

3) Citrusové ovoce - pomeranče, mandarinky a grapefruity jsou dobrým zdrojem vitaminu C, enzymů a flavonoidů, zlepšují trávení, podporují zdraví jater i pokožky a usnadňují hubnutí.

4) Vajíčka - vařených vajíček můžete jíst tolik, kolik chcete a přesto nepřiberete. Podle nejnovějších výzkumů se nemusíte obávat ani cholesterolu, protože jak se zjistilo, že cholesterol ve stravě nijak neovlivňuje hladinu krevního cholesterolu.

5) Červený meloun - průměrný měsíček červeného melounu má navzdory své sladké chuti pouze 60 až 70 kalorií.

Dokáže však výborně detoxikovat tělo, což je základem při každém hubnutí.

6) Okurka - okurky jsou vynikající potravinou pokud se snažíte zhubnout, protože pomáhají spalovat kalorie a snižují nadýmání.

7) Květák, zelí, brokolice - tyto druhy zeleniny jsou bohaté na živiny. Obsahují však také látky, které ovlivňují jód a štítnou žlázu. Proto pokud máte problém se štítnou žlázou, tak jejich jezte maximálně 2 krát týdně nebo jejich uvařte, protože varem se tyto látky neutralizují.

8) Lilek - Můžete jíst tak mnoho vařeného nebo pečeného lilku kolik chcete, protože jedna běžná porce obsahuje jen asi 24 kalorií.

9) Salát - salátové listy jsou bohaté na kyselinu listovou. Navíc jeden list salátu má jen 3 kalorie, což je vzhledem k jeho objemu skutečně velmi málo.

10) Jahody a brusinky - tyto druhy ovoce přímo překypují vitamínem C a výborně také odstraňují nadbytečné tekutiny z těla. Výrazně podporují trávení a posilují zdraví srdce.

11) Ananas - ananas obsahuje enzym bromelain, který štěpí bílkoviny a odstraňuje z těla záněty. Ty často bývají příčinou ukládání tuků.

12) Cuketa - cuketa pomáhá funkci střev a má málo kalorií, proto je výborná potravina při snaze zhubnout. Jedna porce cukety má jen 40 kalorií.

13) Popkorn - připravte si doma vlastní popkorn bez žádného másla, cukru či jiných přísad a můžete jej konzumovat kolik jen chcete. Jeden pohár popkornu má pouze 31 kalorií.

14) Mořské řasy - jsou bohaté na jód, pomohou vám normalizovat činnost štítné žlázy, jejíž hormony jsou nezbytné pro předcházení nadváhy.

15) Červená řepa - průměrná porce červené řepy (červené řepy) má pouze 39 kalorií a zároveň je bohatým zdrojem živin jako jsou mangan, který se účastní metabolických procesů při spalování kalorií.

Kromě toho pomáhá regulovat krevní cukr.