Zázračný trik s jedním vajíčkem, který vás zbaví bolesti a otoku v kolenou. Stará metoda, která funguje.

0
(0)

Dalibor , 07. 04. 2021

Kolenní klouby jsou více než důležité. Díky nim stojíme, běháme, sedíme a ohýbáme nohy. Jsou to ale klouby, které jsou velmi zatěžované, kvůli čemuž se velmi rychle opotřebují. Je třeba si v průběhu celého života dopřát kvalitní stravu bohatou na vitamín C a kolagen. Nezapomínejte ani na vápník. Existují faktory, které negativně ovlivňují funkci kolen a kvůli kterým pociťujeme bolest nejčastěji.

Faktory, kvůli kterým kolena bolí nejčastěji

  • Artróza
  • Nadváha a obezita
  • Voda v koleni
  • Artritida
  • Stáří

Prevence je nejlepší lék

Bolest může být způsobená různými příčinami. Například dlouhodobým přetěžováním vedoucí k zánětu šlach nebo poškození menisků. Mnohé bolesti mohou také souviset s nedostatečným a nesouměrným fungováním svalů, proto bude třeba neustálý pohyb - chůze, běh, jízda na kole nebo ještě lépe plavání. Potíže s koleny, tedy bolesti se mohou projevovat nejčastěji otoky a ostrými bolestmi, které vás mohou omezit v pohybu. Proto bude velmi důležité bolesti odstranit včas. Pokud nechcete okamžitě letět k lékaři a mačkat se s nemocnými lidi v čekárně, můžete vyzkoušet i domácí alternativu. Možná se vám to bude zdát úsměvné, ale takové vejce se solí dokáže s kolenem zázraky. Zbaví otoku a zmírní ostré bolesti.

Za vyzkoušení nic nedáte - zkuste ověřenou babskou radu

Na tento alternativní lék budete potřebovat pouze jeden žloutek a dvě polévkové lžíce soli. Žloutek mírně rozmíchejte a poté do něj nasypte sůl. Vše důkladně promíchejte a naneste na postižené místo. Poté přikryjte látkou z bavlny nebo z jiného savého materiálu. Látku byste měli ještě zafixovat gázou nebo bavlněným šátkem. Nechte působit jednu hodinu a poté místo umyjte. Jestliže je třeba, vaječnou směs a tkaninu můžete na postiženém místě nechat déle, ale upozorňujeme, že byste měli po přibližně dvou hodinách tkaninu vyměnit, koleno umýt a nanést novou vrstvu. Pokud otok a bolesti trvají déle než tři dny a máte pocit, že bolesti neustupují, vyhledejte svého praktického lékaře.