Rýžová maska ​​jednou týdně a vaše tvář je o 10 let mladší! Připravte si ji doma za pár korun.

0
(0)

Dalibor , 13. 01. 2021

Jednoduchá obličejová maska vytvořená z obyčejné rýže se aplikuje na tvář jednou za týden. Působí na pleť blahodárně díky živinám obsaženým v rýži.

Rýže je plná živin

V rýži je obsažena například kyselina linolovoá a skvalen, který je silným antioxidantem, stimuluje produkci kolagenu a je běžnou součástí kosmetických produktů. Kolagen působí proti tvorbě vrásek a chrání pokožku před poškozením slunečními paprsky. Rýže je bohatá na bílkoviny, vitaminy B1, B2, B3, minerální látky a gama oryzanol, který chrání srdce a snižuje hladinu cholesterolu v krvi. V Japonsku je rýže už tisíce let hojně využívána nejen jako základní potravina, ale i pro kosmetické účely. A pokud jsem o omlazování pleti, je považována za zázračnou.

Jak na masku z rýže

Nejenom vyhlazení vrásek a celkové zpevnění pleti, ale i sjednocení a rozzáření přirozené zdravé barvy pleti, to vše nám může tato jednoduchá  maska zajistit.

Rýži vaříme ve vodě, poté scedíme zvlášť vodu a zvlášť rýži. Na jednu masku by měly stačit asi 3 lžíce rýže. Necháme rýži co nejvíce rozvařit, pravidelně mícháme, aby se nám nepřipálila. Do měkké rýže přimícháme lžíci mléka a lžíci medu.

Masku mažeme na čistý a suchý obličej, krk a dekolt. Čekáme, dokud hmota úplně nevyschne. Poté masku opláchneme vodou, která nám zůstala po vaření rýže. Tato rýžová voda má opět antioxidační vlastnosti a stimuluje prokrvení. Také pomáhá k redukci stařeckých skvrn a hojení drobných zánětů kůže. Rýžovou vodou můžeme pleť oplachovat také před opalováním – hydratuje pokožku a chrání ji před tvorbou nových vrásek.

Tento postup zkoušejte opakovat jednou za týden. Po několika týdnech by se měly dostavit viditelné výsledky.

Dalšími běžnými potravinami, které jsou oblíbené pro výrobu domácích pleťových masek jsou například tvaroh a jogurty, olivový olej, droždí, avokádo nebo vejce.