Tímto způsobem jste těstoviny ještě nedělali, ale pokud máte rádi italskou kuchyni, měli byste to vyzkoušet.

0
(0)

Dalibor , 10. 06. 2021

Jak běžně vaříte těstoviny? Hodíte je do vroucí vody a vaříte je pět až dvanáct minut? Ano, jedná se o běžný způsob vaření těstovin. Poté v dalším hrnci nebo pánvičce uděláte omáčku s masem a těstoviny polijete. Existuje však mnoho jiných receptů, které vám prozradí, jak na lahodné recepty s těstovinami mnohem jednodušeji. Zkuste náš recept, který je rychlý, dokonale lahodný a zasytí každého strávníka.   

Co je potřeba

  • těstoviny 200 gramů
  • tavený sýr 1 kus nebo dvě lžíce
  • mléko plnotučné 500 mililitrů
  • oregano, sůl, pepř, bazalka, česnek nebo jiné bylinky

Postup přípravy

Zahřejte trochu olivového oleje a vložte do něj těstoviny. Doporučujeme Penne, ale pokud máte rádi jiné, použijte jiné. Těstoviny se do oleje vloží neuvařené, to znamená tvrdé. Můžete použít i celozrnné těstoviny nebo kukuřičné. Jen je třeba, abyste těstoviny hlídali a v případě vyvaření mléka trochu dolili. Celozrnné těstoviny se totiž vaří déle. Těstoviny opékejte na oleji přibližně dvě minuty.

Krok číslo dvě

Připravte si sýr. Buď jej vybalte z folie, nebo si vezměte lžíci a z kelímku oddělte dvě lžíce sýru. V případě kostky ji nalámejte na kousky a dejte ho na těstoviny. Zároveň do těstovin přilijte mléko, osolte ho, okořeňte a přikryjte na pár minut pokličkou. Doporučujeme, abyste použili mléko kvalitní, plnotučné a ohřáté na pokojovou teplotu. Jinak by hrozilo, že by se mléko srazilo. Po pár minutách oddělejte pokličku, zamíchejte a duste dalších několik minut pod pokličkou. Jakmile budou těstoviny měkké, můžete podávat. 

Co k těstovinám

Těstoviny můžete jíst samotné nebo můžete přidat na nudličky nakrájené a pražené kuřecí maso zasypané grilovacím kořením. Pokud nechcete maso, můžete si jako přílohu zvolit čerstvou zeleninu - nejlepší jsou cherry rajčátka nebo hlávkový salát. Na talíři můžete těstoviny dozdobit petrželkou nebo pažitkou. Takové lahodné těstoviny mohou být k obědu, ale i k večeři. Dobrou chuť!