Recept na zlaté mléko, které vám rozhýbe klouby a páteř a prodlouží vám mládí

0
(0)

Dalibor , 13. 07. 2020

Možná jste už slyšeli slovní spojení „zlaté mléko“, ale nejste si jistí, co přesně znamená a k čemu slouží. Jedná se o nápoj, který má neskutečně pozitivní účinky na stavbu kostí.

Velkým problémem celého kosterního systému, kloubů, ale také obratlů je vysychání, ztráta přírodních lubrikantů, které zajišťují bezbolestný pohyb. Jako u každého složitého stroje, i u lidského těla a jeho kosterní soustavy platí, že pro jeho hladký a bezproblémový chod je nejdůležitější kvalitní mazání.

Účinky zlatého mléka

Právě zlaté mléko pomáhá odstraňovat sůl, jejíž krystalky způsobují často bolestivé stavy, a navrací zejména páteři a obratlům jejich plnou funkci. Je zřejmé, že tento nápoj bude blahodárně působit zejména tam, kde člověka trápí artritida nebo artróza, protože výrazně pomáhá ke zvýšení hybnosti kloubů.

Nápoj napomáhá správné a hodnotné krvetvorbě, kdy se průběžně vytvářejí všechny krevní elementy v buňkách kostní dřeně. Zlaté mléko již prokázalo své účinky rovněž při podpoře funkce nervového systému, tlustého střeva i kostní tkáně.

Kromě výše uvedených účinků se zlaté mléko osvědčilo také při problémech s játry a také při zažívacích potížích. Říká se, že také prodlužuje mládí, a to zejména tím, že pomáhá v boji proti toxinům a zlepšuje vzhled a elasticitu pleti, což ocení zejména ženy, ale nejen ony.

Pokud se týká současného využití zlatého mléka, je známé především mezi vyznavači alternativní medicíny a rádi jej používají také lékaři v Rusku.

Krok číslo 1 – kurkumová pasta

Pokud si chcete tento silný a účinný nápoj sami připravit, začněte s kurkumovou pastou, k níž budete potřebovat 100 až 150 ml vody, a 40 g kurkumy v prášku.

Postup je jednoduchý. Ve vodě rozmíchejte kurkumu a přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte tak dlouho, dokud směs nezhoustne (cca 8 minut). Můžete přidat trochu vody, pokud se vám zdá, že je směs až příliš hustá. Výsledná konzistence by měla být obdobná jako u hustého jogurtu.

Tuto pastu si můžete připravit předem ve větším množství, protože se dá zamrazit a poté znovu použít. Nepoužívejte ji ale tehdy, kdy byla zmrazená déle než 40 dní, protože po této době ztrácí své jedinečné vlastnosti.

Krok číslo 2 – mléko

Pokud jde o mléko, potřebovat budete

  • 40 ml přírodního mandlového oleje (cca 2 lžíce)
  • 250 ml mléka, a
  • trochu medu pro dochucení.

Do vroucího mléka přileje mandlový olej, odstavte a přelejte do hrnku nebo jiné vhodné nádoby. Poté přidejte 1 lžíci kurkumové pasty, kterou můžete podle chuti přisladit trochou medu.

Jak zlaté mléko užívat

Tento nápoj se doporučuje pít dvakrát denně, a to ráno po probuzení, tedy ještě před snídaní, a poté před spaním (rovněž na lačno). Kúra by neměla trvat déle než 40 dnů a v průběhu jednoho roku ji lze ještě jednou zopakovat.