"Zlatohorský plech" aneb bašta pro pořádné chlapy na nedělní oběd.

0
(0)

Tomáš , 28. 07. 2021

Rádi byste konečně upekli dobré maso, které se bude drobit v ústech, a přes to zůstane vláčné a šťavnaté? Mnozí se domnívají, že upéct maso tak, aby nevyschlo, je umění. Ale ve skutečnosti tomu tak vůbec není. Postup je velmi jednoduchý. Přinášíme vám recept na pečené vepřové maso s bramborami na jednom plechu. Tento recept splní vaše požadavky na maso a zároveň ušetříte nádobí. Jaký je tedy postup přípravy?

Nachystejte si tyto ingredience:

  • potřebné množství brambor
  • dostatečné množství vepřového masa
  • červená cibule
  • sůl, pepř, mletá paprika
  • mouka
  • olej

Postup přípravy pečeného masa s bramborami

Že jste čekali více ingrediencí? Ale vůbec ne, čím jednodušší je totiž příprava, tím chutnější bude výsledek. Není nutné pokaždé míchat dohromady velké množství druhů koření ani jiných ingrediencí. Však ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása. Čím jednodušší recept, tím rychleji budete mít uvařeno. Nemusíte trávit v kuchyni nekonečné hodiny. Chutný oběd může být hotový velmi rychle. Pokud jste si nachystali všechny potřebné ingredience, níže najdete postup, který je třeba do detailu dodržet. Pokud opravdu budete postupovat podle níže uvedeného návodu, můžete se těšit na chutný oběd. Jste připraveni? Jdeme na to!

Připravte si plech, na kterém budete celý pokrm péct. Jed proto důležité, abyste zvolili správnou velikost. Následně jej celý potřete olejem, aby se jídlo nepřipálilo. Na plech potřený olejem nasypejte nakrájenou červenou cibuli, která je nakrájená na plátky, nikoli na kostičky. Mezitím obalte vepřové maso moukou a zlehka jej předpečte v troubě. Během předpékání masa můžete připravit a nakrájet brambory, které rovnoměrně rozložíte na plech s cibulí. Předpečené maso následně položte na brambory. Pak už stačí jen maso přikrýt hliníkovou fólií a péct na 200 ° C, dokud brambory nezměknou.  Těsně před vypnutím trouby sundejte alobal, aby maso s bramborami zezlátly.