Recept na jedinečný babiččin jablečný koláč z pánve. Výborný a jednoduchý.

0
(0)

Dalibor , 29. 09. 2020

Přicházející podzim se pojí mimo jiné i s úrodou a sklizní jablek a s ní spojenými recepty na jablečné moučníky. Klasický jablečný koláč neboli Apple Pie má nespočet variant a každá z nich má něco do sebe. Věděli jste ale, že existují varianty jablečného koláče, které se nepečou v troubě? Že ne? My vám dnes přinášíme originální recept na jablečný koláč připravovaný v pánvi.

Připravte si všechny ingredience a můžeme začít

Postup receptu je jednoduchý a je vhodný i pro začátečníky. Základem je mít při ruce vše potřebné a nic neuspěchat. Nejprve si nachystáme všechny potřebné ingredience. Na ovocnou náplň budeme potřebovat:

  • 60 gramů cukru,
  • 2 zelená jablka,
  • 20 gramů másla,
  • ½ citronu,
  • 1 špetku mleté skořice.

Pro přípravu těsta si nachystáme:

  • 55 gramů pšeničné mouky,
  • ¼ šálku cukru,
  • 2 vejce.

Babiččin jablečný koláč z pánve krok za krokem

Nejprve si oloupeme jablka a nakrájíme je na slabé plátky. Na pánvi rozpustíme máslo a plátky jablek na něm restujeme asi čtyři minuty. Přidáme cukr, důkladně rozmícháme a vaříme na mírném oni další dvě minuty. Následně přidáme citronovou šťávu a skořici. Náplň necháme pomalu vařit na nízkém stupni a nachystáme si těsto. Oddělíme od sebe bílky a žloutky. Bílky ušleháme, když začnou bělat, přidáme polovinu cukru a ušleháme do sněhu. Pokud nám sníh nechce držet, můžeme si pomoci přidáním špetky soli, sníh je potom pevnější. Žloutky ušleháme se zbylým cukrem. Poté ušlehané bílky v míse opatrně smícháme s utřenými žloutky. Tato část vyžaduje trpělivost, pokud budete sníh míchat příliš divoce, nezůstane nadýchaný a na výsledku to bude poznat. Přisypeme mouku a opatrně vmícháme. Touto směsí přelejeme jablka na pánvi tak, aby byla celá pokrytá těstem. Pánev zakryjeme a necháme vařit na mírném ohni přibližně dvacet minut. Nakonec pánev pomocí víka otočíme a necháme koláč vychladnout na mřížce. Můžeme podávat se šlehačkou. Hotovo, dobrou chuť!

👍 Tento návod je užitečný