Rada k nezaplacení od mojí babičky: Pijte jablečný ocet před spaním, pomůže vám při hubnutí a s dalšími zdravotními potížemi!

0
(0)

Dalibor , 30. 06. 2020

Fantastické tipy, jak vám jablečný ocet usnadní život. Pomůže vám s hubnutím, působí jako přírodní lék na různé zdravotní potíže a je užitečný dokonce i v domácnosti.

Večerní spalovač tuků

Potřebujeme:

  • 1 lžíci jablečného octa
  • Kousek citrónu (stačí čtvrtka - případně i méně)
  • Hrst petrželky - starý známý zázrak na hubnutí
  • 1 lžička mleté ​​skořice
  • 1 lžička kvalitního medu
  • Voda

Postup:

Do šálku si dáme nasekanou petrželku a přidáme i ostatní přísady tedy jablečný ocet, skořici a vymačkanou citrónovou šťávu. Zalijeme vařící vodou jako klasický čaj, dobře promícháme a necháme vychladnout na takovou teplotu, aby nám byl nápoj příjemný na pití. Do nápoje pak přimícháme čajovou lžičku medu a pomalu vypijte.

Kromě spalování tuků máte postaráno io kvalitnější odpočinek.

Co je třeba vědět?

  • Čerstvě připravený nápoj vypijte každý večer před spaním.
  • Nemá žádné vedlejší účinky, můžete ho pít, dokud nebudete s výsledkem spokojeni.
  • Všechny složky tohoto nápoje jsou mimořádně účinné nejen při spalování tuků, ale podpoří i vaši imunitu a zdraví.

Zároveň jde o výborný antioxidant, který vás zbaví toxinů.

  • Špatná chuť a zápach z úst
  • Nalijte 1 lžíci jablečného octa do 8 dílů vody a přidejte plátek citronu. Tento nápoj vypijte před spaním. Eliminuje bakterie v ústech, které jsou zodpovědné za ranní zápach a špatnou chuť v ústech a vy se probudíte svěží.
  • Snižuje hladinu cukru v krvi

Někteří lidé mají problém s nespavostí, který může být způsoben i vysokou hladinou cukru v krvi. Jablečný ocet snižuje hladinu cukru v krvi. Stačí si dát 2 čajové lžičky jablečného octa přímo před spaním každý večer. Pokud však berete léky, poraďte se před užíváním této přírodní medicíny se svým lékařem.

Noční křeče v nohách

Stává se vám, že když si večer lehnete do postele pociťujete nepříjemné bolestivé křeče v nohách? Důvodem může být nízká haldina draslíku v těle. Smíchejte dvě polévkové lžíce jablečného octa s lžičkou medu a sklenicí teplé vody - vypijte před spaním. Bohatý obsah draslíku v jablečném octě pomůže uklidnit křeče a doplnit potřebný draslík.

Další využití jablečného octa

Pomůže s ucpaným nosem

Jablečný ocet můžete použít i jako účinný prostředek k léčbě infekce vedlejších nosních dutin. Obsah vitaminů skupiny B, E, vápníku, draslíku a hořčíku pomáhá uklidnit příznaky alergií a nachlazení. Díky vysokému pH také pomáhá uvolňovat hlen. Při problémech s ucpaným nosem vyzkoušejte 1 lžičku jablečného octa smíchat se sklenicí vody a vypít.

Uleví od pálení žáhy

Mnozí lidé se na jablečný ocet spoléhají iv případě, že je po těžkém jídle trápí pálení žáhy. Jablečný ocet pomůže vyrovnat pH v žaludku a rychleji zpracovat potravu a zabraňuje tak refluxu. Dejte si po jídle 1 šálek vody smíchanou s 1 lžičkou jablečného octa.

Utlumí bolest v krku

Jablečný ocet má silné antibakteriální vlastnosti, které vám pomohou v případě, že se ozývají nepříjemné bolesti hrdla. Stačí, když smícháte 1 díl octa, 1 díl vody a kloktat 3-5 minut. Směs zničí bakterie a zabrání tomu, aby se infekce rozšiřovala.

Pomůže s nafukováním a plynatostí

Jablečný ocet pomůže při nepříjemných trávicích potížích, které způsobují nafukování a plynatost. Před jídlem vypijte sklenici vody s 1 lžící jablečného octa. Tento přípravek podporuje trávení a aktivizuje metabolické procesy, které se starají o efektivní zpracování potravy bez zmíněných nepříjemných vedlejších efektů.

Škytavka

Pokud se neumíte zbavit škytavka, užijte 1 neředěnou lžičku jablečného octa.

Zbaví vás lupů

Jablečný ocet pomůže i v boji proti lupům. Vysoká hladina kyselosti octa vyrovná pH na pokožce hlavy a zabrání dalšímu růstu kvasinek a bakterií. Smíchejte ¼ šálku jablečného octa a ¼ šálku vody, přelijte do láhve s rozprašovačem, nastříkejte na kořínky vlasů a pokožku hlavy a nechte působit 15 minut. Potom umyjte jako obvykle

Odstraní zápach z nohou i bot

Jablečný ocet účinně ničí bakterie, které jsou původcem nepříjemného zápachu. Namočte si nohy do roztoku vody a jablečného octa a nepříjemný zápach je po chvilce pryč. Také si můžete vyrobit vlastní osvěžující ubrousky na nohy. Stačí, když dětské utěrky zalijete šálkem jablečného octa, necháte na noc v chladničce a ráno máte k dispozici ubrousky, které vás zbaví nepříjemného zápachu nohou vždy, kdy to budete potřebovat. Jablečný ocet také pomůže odstranit zápach z bot. Stačí, když smícháte 1 díl octa s 1 dílem vody, nastříkáte do bot a necháte přirozeně uschnout.

Pomůže s bradavicemi

Bradavice se mohou objevit kdekoli na těle. Nejčastěji jsou způsobeny virem HPV, který se může dostat do těla malými rankami na pokožce. Jablečný ocet poskytuje přírodní způsob, jak bradavice odstranit z pokožky. Smíchejte 1 šálek octa s vodou, naneste na vatový tampon a jemně naneste na bradavice.

Uklidní svědění pokožky

Jablečný ocet je velmi účinné antiseptikum a má také antimykotické vlastnosti, které účinně pomohou při pálení a svědění pokožky. Aplikujte malé množství jablečného octa na problematické oblasti na vaší pokožce (naneste na vatový tampon a jemně poklepkávajte po problematických oblastech).

Neutralizuje zápach ve vašem domově

Příště, když budete chtít kupovat drahý osvěžovat vzduchu do vašeho domu, vzpomeňte si na jablečný ocet. Dokáže totiž účinně neutralizovat nepříjemný zápach a na rozdíl od osvěžovačů z obchodu vás z něj rozhodně nerozbolí hlava. Smíchejte 1 díl octa s 1 dílem vody a přelijte do láhve s rozprašovačem. Tento roztok odstraní nepříjemný zápach.

Netoxický univerzální čistič

Nefiltrovaný jablečný ocet dokáže zničit bakterie a perfektně vyčistit různé povrchy ve vašem bytě. Je vynikající například na leštění dřevěného nábytku, ale výborně se hodí i do koupelny. kde nejen vrátí lesk a zároveň účinně zničí bakterie. Smíchejte 1 díl octa s 1 dílem vody a používejte jako běžný čisticí prostředek.

Uvolní ucpaný odtok

Pokud máte problém s odtokem v koupelně nebo kuchyni, nemusíte hned sahat po agresivních chemikáliích. Nasypte do odtoku ½ šálku jedlé sody a zalijte 1 šálkem jablečného octa. Vytvoříte tak bublající vulkán, který rozpustí nečistoty, mastnotu a zprůchodní ucpaný odtok.

Odstraní plíseň

Nefiltrovaný ocet je účinný netoxický bojovník proti plísni. Umyjte vnitřek pračky a gumové těsnění octem a také jej použijte při máchání -nalejte do pračky 1 šálek octa. Stejně pomůže s plísní na sprchovém závěsu nebo těsněních na vaně či sprchovém koutu.

Prádlo rovné i bez žehlení

Nemáte po ruce žehličku a potřebujete rychle vyrovnat záhyby na vašem oblečení? V láhvi s rozprašovačem smíchejte 1 díl octa a 3 díly vody. Nastříkejte na oblečení a nechte volně uschnout. Oblečení bude po uschnutí bez záhybů.