Proč nevyhazovat zrníčka z melounu? Po vhození do vroucí vody mají blahodárné účinky

0
(0)

Tomáš , 31. 01. 2019

Oblíbeným osvěžení během léta je pro mnohé z nás meloun. Většina lidí, kteří meloun jedí nejí malá černá zrníčka, aby je neskousli. Tito lidé ale netusí, jakou chybu dělají.

Melounové zrníčka

V Číně si místní obyvatelé zvykli z melounových zrníček vyrábět koření v oleji. Velmi jim chutnalo a podle tradiční čínské medicíny jsou zrníčka z vodního melounu i dokonalou prevencí proti střevním onemocněním. Kromě Číňanů však na účinky melounových zrníček přišel už celý svět. Jsou tím nejrychlejším a nejefektivnějším spalovačem tuků v těle, což znamená, že jsou i jedničkou na hubnutí!

Co obsahují?

Melounová zrníčka obsahují vzácný riboflavin, ale i fosfor, vápník a zinek a kromě nich ještě i celou škálu vitamínu B. Všechny látky se významně podílejí i na spalování kilogramů. Kromě toho, v kombinaci s vodou nebo mlékem, jsou jejich účinky zcela nevídané. Vyzkoušejte a uvidíte sami.

Melounový lék

Při pojídání melounu zrníčka jednoduše nejezte, ale ani je nevyhazujte. Odkládejte si je stranou a pěkně si je spořte. Pokud si naspoříte jednu-dvě hrsti, pak si jděte připravit přírodní medicínu, která Vás kil navíc zbaví během několika týdnů. Přibližně hrst zrníček si rozdrťte v misce a zalijte sklenicí studené vody. Vodu přiveďte do varu a následný odvar pijte třikrát za den, nejlépe před jídlem.

Dieta

Melounová zrníčka jsou světově uznávány jako přírodní diuretikum s působivými účinky. Při dietách je často používají i výživoví poradci, doporučují je dietologové, ale i gastroenterologové. Nápoj z nich pomáhá i mužům při léčbě a prevenci onemocnění prostaty. Odvar ze zrníček je fantastický i v boji s hypertenzí.

Závěr

Pokud Vás trápí neprůchozí střeva, zácpa a problémy s pravidelnou stolicí, připravte si odvar ze zrníček a mléka. V poměru 1:10 smíchejte na prášek rozdrcená a usušená zrníčka z melounu s mlékem a pijte ohřáté nebo studené 2 šálky nalačno. V průběhu tří dnů se střeva pohnou a zdravá střevní mikroflóra bude přirozeně zpátky. Samozřejmě, v tomto případě je třeba pít nápoj pravidelně. Nezapomeňte, melounová zrníčka ve správném množství jsou nejlepším lékem téměř na všechny gastrointestinální problémy.