Geniální koření, které máme všichni doma, ale nevím jak ho použít. Přidejte ho do svého jídelníčku a vaše tělo vám poděkuje.

0
(0)

Dalibor , 12. 05. 2021

Ty správné léky nebo pomocníky pro vaše zdraví můžete hledat i jinde, než zrovna v lékárně nebo u lékaře. Podívejte se di kategorie přírodních léčiv. U bylin a koření totiž najdete mnoho skvělých produktů, se kterými své tělo obohatíte o mnoho potřebných živin a zabráníte tak možným nemocem. Jeden z nich je například hřebíček.

Jedinečné složení hřebíčku

Mezi kořením najdete mnoho zdraví prospěšných druhů, které slouží lidem mnohem víc než jen k ochucení jídla. Hřebíček je velmi aromatické koření, které díky svému složení zvládne vyléčit mnoho nemocí. V hřebíčku totiž najdete mnoho vitamínů a minerálů:

  • vitamín A
  • vitamín B
  • vitamín C
  • omega 3 mastné kyseliny
  • další minerály

Hřebíček žvýkejte každý den

Pokud není hřebíček součástí vaší kuchyně, pak ho doporučujeme naskladnit do oddělení koření. Žvýkání jednoho hřebíčku denně totiž prokazatelně pomáhá s posílením imunity i uzdravení od častých nemocí.

Podle lékařů pomáhá žvýkání hřebíčku od typické anginy, dokáže zabránit i dalším podobným onemocněním. Děje se tak především díky skvělému složení vitamínů a minerálů, které pro vaše tělo přinesou samé klady. Oslabené tělo dostane mnoho živin, a tak se do budoucna lépe ochráníte před chronickými nemocemi.

Toto koření pomáhá i v dalších oblastech

Hřebíček se doporučuje k celkové očistě těla. Pro detoxikaci žvýkejte několik hřebíčků denně a nebojte se je nakonec spolknout. Díky této denní rutině se zbavíte veškerých parazitů v těle a vyčistíte své tělo do tří dnů. Váš organismus vám určitě za takový proces poděkuje. Každý parazit či červi berou hřebíček jako odpudivou rostlinu, funguje skvěle i v zahradě proti škůdcům díky aromatické vůni.

Žvýkání hřebíčku prospívá také vaší ústní dutině. Můžete tím zpomalit stomatitidu, a dokonce i paradentózu. Váš chrup i celá ústní dutina bude mnohem zdravější a váš život o kus spokojenější.