Prarodiče a vnoučata? Jejich láska je nenahraditelná a vzájemně se potřebují!

0
(0)

Tomáš , 28. 07. 2021

Mají více trpělivosti, času a také chuť rozmazlovat. Samozřejmě je řeč o prarodičích, kteří jsou pro všechny rodiny doslova poklady. Prarodiče jsou totiž rodiči, ale dostali druhou šanci podnikat s dětmi vše, na co se cítí. Někteří takovou šanci nedostanou, protože bydlí na druhé straně republiky a vídají se se svými vnoučaty několikrát do roka. Jiní naopak bydlí o ulici dál, a přesto se nestýkají. Vnoučatům pak láska prarodičů chybí, je totiž nenahraditelná.

Dospělí s jiným pohledem na svět

Proč bývají děti z prarodičů nadšené? Jsou to povětšinou dospělí, kteří jim dovolí to, co rodiče, učitelé nebo ostatní dospěláci, se kterými se děti setkávají, ne. Někdy jsou prarodiče tak otevření vůči dětskému chování, že jim nevadí malování po zdi, celodenní hraní her ani sledování pohádek. Leckdy odpustí svým milovaným vnoučatům povinnou večerní očistu nebo prodlouží večerku. Prarodiče také často berou vnoučata na dovolenou, na zájezdy nebo za dobrodružstvím do dětských parků nebo zoologické zahrady. To samozřejmě s sebou nese jiný pohled na svět, který se dětem dostává.

Život na venkově

Existují sice prarodiče, kteří své děti a jejich rodiny nepozvou ani na oběd, ale existují zástupy těch, kteří by se pro milovaná vnoučata doslova, lidově řečeno, rozkrájeli. V tom případě mají pak rodiče klid o víkendech, protože jejich děti hlídají babičky a dědečkové, kteří jim zprostředkovávají pobyt v jiném městě nebo na venkově. Tam se sice musí o poznání více pracovat, ale také zážitky jsou mnohem bohatší. Děti si pak odnášejí krásné zážitky na celý život a touží po babiččině mléčné rýži nebo koláčích i ve snu. Babičky navíc umí smažit ty nejlepší palačinky, znají všechny rostliny, ale také ví, kdy zapadá slunce. To jsou zážitky k nezaplacení.

Láska prarodičů je nenahraditelná

Děti si tak ve dnech volna, o víkendech nebo o prázdninách, mohou užívat prarodičovské lásky. Naopak prarodičům zprostředkovat kus moderního pohledu na svět, učit je s chytrými telefony nebo nastavovat televizi pro večerní dívání. Vzájemně si ale mohou užít moře legrace. Je pravda, že prarodiče někdy svá vnoučata rozmazlují, vždy to však myslí v dobrém a vede je k tomu pouze touha, aby udělali radost!