Recept na obdivovaný dort Napoleon na stole již za půl hodiny - je lahodný a jednoduchý.

0
(0)

Dalibor , 04. 05. 2021

Kdo by neznal a nemiloval slavný dort Napoleon? Je lahodný, lehký a chuťově nenahraditelný. Milují ho děti, ale i dospělí. Pokud se bojíte, že ho nezvládnete, můžeme vás ujistit, že se mýlíte. Je jednoduchý a mnohonásobně lepší než ten z obchodu. Udělejte si chvilku času na tuto dobrotu a jistě nebudete litovat. K přípravě není třeba velké množství ingrediencí a vaše chuťové pohárky zažijí explozi chutí. Jedná se o vynikající verzi Napoleona, kterou musíte jednoznačně vyzkoušet i vy!   

Dort Napoleon

Na přípravu dortu budete potřebovat suroviny, které máme běžně všichni doma. A právě i tohle je na dortu Napoleon to unikátní a perfektní. Ukazuje nám totiž, že není třeba spousty drahých surovin, abychom si pochutnali - stačí opravdu málo a pochutnáte si.

  • Sušenky z listového těsta 800 gramů
  • Mléko 1 litr
  • Vejce 4 kusy
  • Máslo 150 gramů
  • Cukr ½ hrnku
  • Hladká mouka 6 lžic
  • Vanilkový cukr

Nejdříve krém, ten je základ

Jak jistě všechny hospodyňky vědí, základem každého dortu je upéct piškotový či jiný korpus. U dortu Napoleon je to jiné a mnohem jednodušší. Na krém bude stačit, když veškeré suroviny smícháte v hrnci. To znamená, že do hrnce nalijete mléko, poté vejce, cukr, mouku a dále vanilkový cukr či vanilkové aroma. Zapněte sporák a zahřívejte krém. Stále míchejte, a jakmile začne krém houstnout, ještě alespoň minutu míchejte. Hustý krém odstavte a na pomoc si vezměte druhý hrnec - větší, který napustíte studenou vodou. Položte do něj kastrol s krémem a míchejte, aby krém mírně vychladnul. Jakmile bude krém mírně vychlazený, musí být ale ještě dostatečně teplý, aby se v něm máslo rozpustilo. Opět pořádně máslo s krémem promíchejte a nechte úplně zchladnout. 

Závěrečná fáze

Když je krém připravený, vezměte si formu na dort a potřete jí po celém dně krémem. Na krém umístěte sušenky a tento postup opakujte. Vrstvěte do doby, než spotřebujete veškeré ingredience. Horní část by měl být krém, který můžete ozdobit křupavými lístky mandlí nebo rozdrcenými sušenkami.

👍 Tento návod je užitečný