Neobvyklý způsob, jak využít prášek do pečiva v záhonech a na zahradě: Stačí nasypat na zem a na tento problém můžete zapomenout

0
(0)

Dalibor , 29. 06. 2020

Věděli jste, že prášek do pečiva se vám skvěle hodí i na zahradě. Jeden balíček tam mějte vždy po ruce, s tímto problémem se pomůže vypořádat za pár hodin!

Nejlepší výzdobu prostředek na škodce - funguje na celé mraveniště

Nejúčinnější způsob, jakm zlikvidovat mravenci doma i vzáhrade je pomocí obyčejného prášku do pečiva. Stačí, když ho smícháte s práškovým cukrem, máte vyhráno. Mravenci totoižto tento úlovek zanesou do raveniska své královny a tím pádem se nezbavíte jen jednotlivců doma a v zahradě, ale rovnou celého mraveniště.

Způsob č.1

Postup:

Smíchejte 3 prášky do pečiva s práškovým cukerm a nasypte k místům, kde jsou mravenci.

Způsob č.2

Nasypte prášek do pečiva rovnou na mraveniště a do pár hodin bude po problému.

Nezapomínejte, že Prášek do pečiva se mravencům "lepí" na nožičky. Pokud k němu přidáte kromě cukru například i bazalku, skořici nebo majoránku, zbavíte se jich natrvalo.

Likvidace plzáků

Prášek do pečiva skvěle zabírá i proti plzáků. Dá se použít dvěma způsoby. První je, že ji nasypete přímo na tělo plzáků, nebo jí posypete okolí rostlin, které chcete uchránit. Zde je však třeba počítat s vyšším množstvím prášku. Je idální ho zakoupit v slevě nebo klidně na tento účel lze použít také prášek do pečiva po záruce.

Další způsoby, jak využít prášek do pečiva

V tomto článku vám chci ukázat, že prášek do pečiva má velký potenciál. Proto bude ve vašem domě užitečný mnoha způsoby, nejen jako přísada do koláčů a cesta.

Úklid

Pokud jde o kuchyni, prášek do pečiva má mnohem širší uplatnění než jen při pečení.

Můžete s ním důkladně vyčistit a osvěžit destičky na krájení, zbavit se mastných a odolných skvrn, případně odstranit nepříjemný zápach z chladničky.

Drahocenné předměty opět jako nové

Když už mluvíme o vlastnostech prášku do pečiva, nemůžeme opomenout jeho roli při čištění a oživení: stříbro, krystaly, čalouněný nábytek, matrace nebo proutěný nábytek.

Prášek do pečiva navíc pomůže odstranit rez

Dokáže zázraky se záclonami a prádlem

Doing laundry in laundry room of modern single family house in Suburbs.

Do dávkovače na prací prášek dáme prací prášek i aviváž, přímo do bubnu nasypeme i balíček prášku do pečiva. Výsledek uvidíte a zejména ucítíte, jakmile prádlo vyberete z bubnu. Prášek do pečiva dokáže dokonale odstranit zatuchlý zápach z textilních vláken, rozjasňuje a osvěžuje prádlo.

Pokud chcete mít zářivě bílé záclony, namočte je nejprve do vody, ve které jste si rozpustili i 3-4 bal. prášku do pečiva. Nechte působit a pak dejte jeden prášek i do praní. Záclony budou krásně!

Vyčistí pračku

Chcete-li pračku vyčistit - do prázdné pračky přidejte půl balíčku prášek do pečiva a 300 ml octa. Nastavíme na poloviční program a teplotu 90 stupňů. Nakonec pustíme 1-2 máchání, pračka se krásně pročistí.

Zdraví

Nakonec stojí za zmínku vlastnosti spojené s zdravím. Prášek do pečiva v tomto případě pomůže při trávení, zápachu z úst, zánětu dásní a nejrůznějších problémech v ústní dutině.

Další nápady od vás

Zašlé hořáky a mřížku v troubě stačí jemně vydrhnout kašičkou z prášek do pečiva a vody.

Smaltované umyvadla a nádobí budou jako nové, když je navlhčíme, posypeme práškem do pečiva a necháme přes noc působit. Ráno jednoduše smyjeme vodou a hadříkem.

Pokud máte konvici zanesenou vodním kamenem, nasypte do ní 1 lžičku prášku do pečiva, půl sklenice octa a konvici dolijeme do poloviny vodou. Zapneme, přivedeme do varu a necháme hodinu stát. Poté vylijeme, důkladně vypláchneme a ještě jednou necháme přejít varem čistou vodu.

Na připálené plechy a hrnce. Jednoduše do nich napustíme teplou vodu a nasypeme balíček prášku do pečiva, necháme půl hodiny stát a pak jednoduše omyjeme.

K čištění znečištěné trouby, rozpustíme pár lžiček kypřícího prášku v misce s vodou tak, aby vznikla pasta. Tu naneseme houbičkou na povrch trouby a necháme stát alespoň 12 hodin. Na druhý den pastu smyjeme mokrým hadříkem. Pokud v troubě ještě zůstaly staré připálené zbytky, nastříkáme na ně ocet, který jsme si nalili do láhve s rozprašovačem. Troubu necháme při nízké teplotě schnout 15-20 minut.

Zašlé hořáky a mřížku v troubě stačí jemně vydrhnout kašičkou z prášku do pečiva a vody.

Na stříbrné šperky působí prášek do pečiva jako leštidlo ze zlatnictví. Stačí, když do malého kastrůlku dáme na dno alobal, nalijeme do poloviny vodu a vsypeme 1 balíček kypřícího prášku. Vložíme šperky a krátce povaříme. Potom sejmeme z plamene a necháme v této směsi, dokud tekutina nevychladne.

Spáry mezi obkladačkami vybělíme pastou vytvořenou z kypřícího prášku a vody. Kašičku naneseme na spáry, necháme působit podle potřeby, potom smyjeme.

Kojeneckou plastovou láhev nebo termosku vyčistíme, když do ní nasypeme 1-2 sáčky prášku do pečiva a zalijeme horkou vodou. Necháme 30 minut působit a poté důkladně protřepeme a vymyjeme horkou vodou.

Usazenin v hrníčcích (zvláště ty od černého čaje a kávy), se zbavíme stejným způsobem.

Odtok je v momentě volný

Potřebujeme:

  • 200 g soli
  • 200 g prášku do pečiva

(Můžeme použít i poloviční dávku, případně zbytek odložit na později - nikdy nevíte, kdy ho budete potřebovat)

  • 150 ml zahřátého Ocet
  • vařící vodu

Postup:

Prášek smícháme se solí, dobře rozmícháme a nasypeme do odtoku. Nemusíme utratit celou dávku, zbytek můžeme použít později. Na lepší sypání použijeme například dózu na cukr. Směs zalijeme šálkem zahřátého octa.

Potom nalijeme do odtoku horkou vodu.