Videorecept: Tenoučké a jemňoučké palačinky naší babičky, které se nepřipálí a chutnají SKVĚLE.

Už nevíte, čím byste pohostili rodinu nebo přátelé? Nebaví vás vymýšlet originální buchty, moderní cupcakes, mini dortíky a jiné? Co takhle vyzkoušet něco tradičnějšího? Usmažte svým přátelům či rodině palačinky. Věřte, že se po nich jen zapráší. Navíc je můžete ozvláštnit například sladkým tvarohem, nahoru nanést šlehačku posypanou zdobením či kousky čokolády. Palačinky jsou také výtečné s kopečkem vanilkové zmrzliny, šlehačkou a s kusy bílé čokolády - jednoznačně lahůdka.

Palačinky a další nápady

Palačinky jsou velmi rychle připravené a jsou chutné, chutnají snad všem. Nejlepší na tom je, že je můžete udělat i na slaný způsob. Například na cibulce můžete opéct kousky žampionů a naplnit těsto. Nebo také můžete zůstat u klasiky - sladké palačinky, kondenzované mléko a džem. Záleží jen na vaší chuti, ale i kreativitě.

Na palačinky budete potřebovat:

  • Mléko 2 šálky
  • Hladká mouka 2 šálky
  • Máslo 2 lžíce
  • Cukr 4 lžíce
  • Vejce 4 kusy
  • Voda 1 sklenice teplá vody
  • Vanilkový cukr
  • Špetka soli
  • Škrob 1 lžíce

Vejce rozšlehejte s cukrem, solí a vanilkovým cukrem. Poté přidejte mléko a rozpuštěné máslo. Vše opět metličkou řádně zamíchejte. Nyní je čas přidat vodu a škrob, opět promíchat. Poslední bude mouka. Tu sypte po malých částech a metličkou stále míchejte, aby nevznikly hrudky. Jakmile budete mít hladké a tekuté těsto, připravte si pánev. Na nízkou pánev nakapejte pár kapek oleje a usmažte tenkou palačinku. Z každé strany smažte tak půl minuty.  

Zdravější způsob

Věděli jste, že palačinky můžete udělat i na zdravější způsob? A to například z rozemletých vloček nebo špaldové mouky? Špaldová mouka zcela nahradí mouku pšeničnou, chová se úplně stejně. Jen je třeba použít hladkou špaldovou. U ovesných vloček je to jiné, ty absorbují větší množství tekutiny, a proto bude podstatné dát více mléka.

Související články

Nejnovější recepty

Nejnovější návody