Na co si dávat pozor při konzumaci zázvoru

24. 10. 2022

Zázvor obsahuje velké množství přírodní chemické látky gingerol, která mu dodává vůni a silné aroma.

Je bohatý na vitaminy B6 a C, vápník a hořčík. Díky obsahu gingerolu zlepšuje funkci střev, stimuluje trávení, zabraňuje nadýmání, křečím a žaludečním potížím.

Zázvor a chilli papričky obsahují také kapsaicin a piperin, které mohou pomoci zmírnit příznaky artritidy a ulevit od bolesti.

Působí protizánětlivě

Zázvor je silný antioxidant, působí protizánětlivě a antisepticky. Může také pomoci zmírnit příznaky vředových onemocnění, protože má zklidňující, antibakteriální a protizánětlivé účinky.

Díky obsahu antihistaminik může také zmírnit alergické příznaky. Může také pomoci zmírnit bolestivé příznaky osteoporózy a dalších různých onemocnění kloubů, kostí, svalů a pojivové tkáně.

Snižuje chuť k jídlu

Zázvorový čaj také zmírňuje menstruační křeče a nevolnost během těhotenství a cestování. Má zeštíhlující účinek, protože snižuje chuť k jídlu a navozuje pocit sytosti.

Reguluje také trávení a zrychluje metabolismus. Vypijte 250 ml zázvorového čaje 15 minut před každým jídlem.

Zázvor stimuluje krevní oběh, ale doporučuje se také při nachlazení, chřipce a bércových vředech. Smíchejte trochu nastrouhaného zázvoru s medem a skořicí a užívejte lžíci několikrát denně.

Pouze 5 mg zázvoru denně

Upozornění: Lidé se žlučovými kameny nebo problémy se srážlivostí krve by neměli konzumovat velké množství zázvoru. Abyste se vyhnuli nežádoucím účinkům, jako je pálení žáhy, nekonzumujte více než 5 mg zázvoru denně.

Zdroj: tudasfaja.com

Související články

Nejnovější recepty

Nejnovější návody