Lahodná domácí třešňová dřeň, kterou nemají rádi pouze děti, ale i já sama. Příprava je jednoduchá.

0
(0)

Dalibor , 10. 06. 2021

Sezona třešní už je skoro tady, všichni se jistě těšíme na malé červené bobulky, které jsou sladké a šťavnaté. Z takového ovoce lze připravit vynikající bublanina, dezerty či sladká omáčka a marmeláda. Ale také nadýchaný, lahodný a nízkokalorický dezert, který bude dokonalou alternativou kalorickým a tučným zmrzlinám.   

Co budete potřebovat?

  • třešně 300 gramů (mohou být i mražené)
  • banány 3 kusy
  • studené mléko 300 mililitrů
  • moučkový cukr podle chuti

Postup přípravy

Oloupejte banán a poté ho nakrájejte na plátky a rozložte na tác či plech a dejte je zamrazit. Jestliže máte čerstvé třešně, umyjte je, vypeckujte a dejte také zamrazit. Jakmile ovoce zmrzne, vezměte si na pomoc smoothie mixér, který může mixovat i led a umixujte ovoce na tříšť. Poté přidejte ledově vychlazené mléko a rozmixujte ještě jednou.

Krok číslo dvě

K vzniklé dobrotě můžete podle chuti přidat moučkový cukr nebo klidně i med, záleží jen na vaší chuti. Pokud nepřidáte žádný cukr, budete mít lahodný fitness dezert, který je zdravý a nepřiberete po něm. Přichystejte si skleněné misky na poháry a navrstvěte do nich vzniklý dezert. Pokud je dezert příliš řídký, dejte ho na půl hodiny do mrazáku. Na zdobení můžete použít lístky máty, nebo pokud nedržíte dietu, můžete dezert ozdobit trubičkami či oplatky. Klidně i lahodnou smetanovou šlehačkou. 

Nejen chutný, ale i zdravý

Pokud nepoužijete cukr nebo ho použijete velmi málo, můžeme tvrdit, že se jedná o lahodný a zdravý dezert, který vás v horkém počasí dokonale osvěží. Třešně mají protizánětlivý účinek, jsou prospěšné pro pokožku, odstraňují zácpu, zmírňují projevy revma a podpoří imunitní systém. Banány jsou plné draslíku a hořčíku, což je dokonalá kombinace pro klidný nervový systém člověka. Jsou vysoce výživné a obsahují velké množství vlákniny. Mléko doplní vápník pro silné kosti a zdravé zuby.

👍 Tento návod je užitečný