Jednoduchý recept na přípravu škvarkové pomazánky, kterou si každý zamiluje.

0
(0)

Dalibor , 04. 05. 2021

Že jste ještě neochutnali škvarkovou pomazánku? To děláte obrovskou chybu. Škvarky jsou v Čechách velmi oblíbenou pochoutkou. Málokdo už si ale dokáže představit právě škvarkovou pomazánku. Nejčastěji si asi představíme škvarky jako přílohu ke chlebu s cibulí. Je to jedno z jídel, které se velmi hodí zapíjet tradičním českým pivem. I přes to, jak je škvarková pomazánka a škvarky obecně vynikající, měli byste myslet také na to, že jsou tučné, a díky tomu mohou být kalorickou bombou ve vašem jídelníčku. Neberte ale tuto informaci zas až tak do slova. Jednou za čas vám škvarky rozhodně neublíží a vy si můžete smlsnout na tak vynikajícím pokrmu, jako je škvarková pomazánka. Pokud jste tento skvost ještě neochutnali, vyzkoušejte ji, budete příjemně překvapení.

Recept na škvarkovou pomazánku

Příprava škvarkové pomazánky není nijak náročná. Postačí vám k tomu pár surovin, které jistě snadno seženete. Jediné, co k přípravě škvarkové pomazánky potřebujete, jsou tyto 3 ingredience: škvarky, sůl a cibuli. Neexistuje k tomu žádné určené množství. Zkrátka záleží na tom, co zrovna vám bude vyhovovat. Přichystejte si pomazánku tak, aby chutnala zrovna vám a vaší rodině.

Škvarky jsou samozřejmě nejlepší domácí, ale ne každý má tuto možnost. Pokud tedy patříte k lidem, kteří si doma škvarky připravit z nějakého důvodu nemohou, rozhodně nezoufejte. Není zas tak složité škvarky zakoupit. Velmi často je prodávají řezníci a porozhlédnout se můžete i v běžných supermarketech a hypermarketech, určitě na vás někde čekají.

A jaký že je ten postup přípravy škvarkové pomazánky. Možná vás to překvapí, ale také velmi jednoduchý. Jako první se musíte poprat s cibulí. Pečlivě ji oloupejte a nakrájejte ji na co nejjemnější kostičky. Takto připravenou cibuli vhoďte do misky, ve které budete pokračovat s přípravou pomazánky. Pak do mísy přidejte škvarky a sůl. Směj důkladně prožeňte mixérem, aby byla pomazánka jemná a hladká. Nakonec už stačí jen ochutnat, případně dochutit a můžete podávat. Nejchutnější je škvarková pomazánka namazaná na čerstvém chlebu z pekárny.