Jak zatočit s ledvinovými kameny pomocí doma vyrobeného nápoje

0
(0)

Dalibor , 11. 07. 2020

Problémy s ledvinami patří k těm nejnepříjemnějším, zejména pokud se v nich začnou tvořit kameny. Někdy se totiž stane, že kámen, který je z ledviny vyplaven dál do močového ústrojí, způsobí opravdu prudkou a intenzivní bolest.

Je tedy velice důležité udělat vše pro to, abychom vzniku ledvinových kamenů a jejich nepříjemným projevům co nejvíce předešli.

Pít, pít a pít!

Jistě nebudete rozporovat tvrzení, že to, co se v těle děje a co z něj vychází, velice často odráží to, co do těla na počátku vstupuje. Ano, jedná se zejména o kvalitu a množství přijímané stravy a tekutin. Od dětství slyšíme, jak je důležité pít a vlastní děti rovněž hlídáme, aby měly v průběhu dne dostatečný příjem kvalitních tekutin, na sebe však přitom často zapomínáme. Pít bychom měli ideálně průběžně během dne a tekutiny by měly zahrnovat zejména čistou vodu, ideálně bez bublinek, ale také minerální vody, čaje a přírodní ovocné šťávy, vše v rozumném poměru. Vyhnout bychom se měli sladkým limonádám a také alkohol užívat jen s mírou.

Odvar pro úlevu ledvinám

Pokud se již stane, že se močové kameny vytvoří, je možno, samozřejmě v závislosti na jejich velikosti, přispět k jejich rozpuštění pitím odvarů z bylinek. Receptů je více, pro začátek můžete vyzkoušet třeba ten náš.

Potřebovat budete pouze

  • vodu, a
  • hrst lístků petržele nebo koriandru (případně směs obou).

Recept, jak sami uvidíte, je velice jednoduchý a zvládne ho opravdu každý. To však neznamená, že není účinný. Lístky petržele, koriandru nebo jejich směsi promněte, nasekejte na drobné kousky a dejte do hrnce. Tento základ přelijte čistou studenou vodou, přiveďte k varu a 10 minut povařte. Po vychladnutí nápoj přelejte do láhve a uschovejte v chladnu, nejlépe v ledničce.

Uvidíte sami, že jedna sklenička denně tohoto zdravého nápoje vám pomůže pročistit moč a zlepšit stav a funkci vašich ledvin. A jeden malý tip na závěr – abyste ledvinám ještě více prospěli, po vypití skleničky odvaru z listů vypijte navíc i sklenici vody.