Tento pán vám poradí jak vylouskat ořechová jádra bez poškození. Stačí k tomu jednoduchý trik.

0
(0)

Dalibor , 04. 05. 2021

Mám přítele Radima, který pracuje pouze na podzim. Od jara do léta žije ve vesnici ve skromném venkovském domě a v září odjíždí na zimní období do města. Říkal mi, že je schopen vydělat peníze na žití za pouhé tři měsíce. Nejlepší na takovém přivýdělku je, že není třeba velké dřiny ani námahy. Jeho příjmy jsou vlašské ořechy.

Pravidla ke sbírání ořechů

Skutečnost je ohromná. Nemusíte totiž mít obrovskou plantáž plnou ořechů, můžete vydělat klidně i z jednoho stromu. A pokud opravdu chcete vydělat peníze, které by vás několik měsíců uživily, stačí k tomu jeden jediný strom. Ten totiž může plodit až 100 kilogramů ořechů za sezónu. Ovšem ale nebude to tak jednoduché. Takový strom totiž musí mít v průměru alespoň jeden metr a musí růst více než deset let. Což o to, spousta lidí na svých zahradách takový strom má. A pokud jste jej skáceli z toho důvodu, že byl již starý, nyní pokud zasadíte nový, budete muset čekat velkou řádku let, aby strom vyprodukoval dostatečné množství ořechů. Alespoň pět až deset let, abyste získali 15 - 20 kilogramů ořechů. Pokud ořech zasadíte, bude záležet na tom, do jaké zeminy jej zasadíte či v jakém terénu je, a jaké na něj působí povětrnostní podmínky. Koneckonců, i na mladém stromě lze vydělat dost peněz, zde ale záleží na získaných ořechových jádrech. A jak jistě víte, vlašské ořechy posledních pár let nabraly na ceně.

Pokud nakupujete ořechy, tak jedině se skořápkou

Pokud se rozhodnete ořechy koupit, vždy kupujte pouze celé ořechy, nikoliv již oloupané. Skořápky´, které zbydou, lze také efektivním způsobem využít. Jestliže máte alespoň trochu šikovné ručičky, dokážete získat neporušené jádro. A věřte, není to nic složitého. Skořápky, které získáte louskáním ořechů, skladujte na suchém, chladném a dobře větraném místě v síťovině nebo dřevěné bedně. A pokud je rok hojné úrody a ořechy jsou dobré, ze tří kilogramů celých ořechů můžete získat až jeden a půl kilogramů jader.          

Jak vylouskat ořechy bez poškození jádra

Pokud máte velké množství ořechů, bude lepší, když si pořídíte speciální louskáček na ořechy, se kterým vám louskání půjde od ruky. Jestliže máte ořechů méně nebo jednoduše nechcete kupovat mechanický louskáček, můžete využít jednoduchý fígl, a tím je skleněná láhev - tu má doma jistě každý. Stačí chvilka cviku a jednoduše získáte neporušené ořechová jádra. Doporučujeme použít lahev od sektu, protože ta má silné hrdlo. Ořech položte na lahev, tedy na hrdlo a ťukněte přímo na vrcholek ořechu, na špičatější část ořechu. Snažte se o to, abyste na ořech vyvinuli rovnoměrnou sílu a neudeřili příliš. To je vše, je to jednoduché a efektivní. Tímto způsobem lze natlouct až pět kilo ořechů za jednu hodinu.   

👍 Tento návod je užitečný