Jak správně vybrat v obchodě banány tak, aby byly zralé? Tento obrázek vám to vysvětlí

0
(0)

Tomáš , 05. 03. 2019

Někteří lidé rádi zralé, sladké banány, jiní zase, ne tak sladké. Zatímco banán k nám cestuje daleko z exotických zemí, mění se. Sklidí ho dokud je ještě zelený, ale pomalu se změní na žlutou, dokud je nenajdeme v obchodních řetězcích. Mnoho lidí v obchodech jde po zelených banánech, protože nám dopřávají svěžest. Ale víte, která etapa zralosti je pro vás nejvhodnější a nejprospěšnější?

Banán

Výživové vlastnosti banánů se liší v různých fázích zralosti. Čím spíše jsou zralé, tím sladší jsou, jako u každého ovoce. Enzymy v banánech se postupně rozkládají v škrob, který obvykle není sladký, ale v této reakci se změní na cukr, tedy fruktózu. Čím jsou zralejší, tím jsou lepší pro vaše střevo.

Vědecká studie

Japonští vědci nedávno přišli se studií, která prokazuje, že čím více dozraje banán, tím více antioxidantů obsahuje než jeho “nezralé” verze. Nevím jak vy, ale doslova nepotřebuji moc přezrálé banány s tmavě hnědými skvrnami. Můj názor se však začíná měnit, protože banány, které již mají hnědou pokožku, produkují takzvaný TNF nebo faktor nekrózy nádorů (faktor nekrózy nádorů).

Hnědé skvrny

Jedná se o specifickou látku, která bojuje proti rakovině a abnormálním buňkám. To znamená, že čím tmavší je banán, tím více bojuje proti rakovině. Je také dokázáno, že zralý banán posiluje imunitní systém až osmkrát více než čerstvý banán.

Samozřejmě, potřebujete vědět, abyste mohli zhodnotit správnou zralost, abyste nejedli banán, jehož kúra je téměř hnědá. Pak je to signál, který právě vyskočil ve správný čas. Takže v jaké fázi byste měli jíst banány? Když úplně zrají a mají na slupce hnědé skvrny. Možná to nejvíce nepředstavitelné. Ano, a pro mě.

Konzumace

Je však třeba poznamenat, že zralý, sladký banán není vhodný pro všechny lidi. Cukrovkáři by měla být opatrní a snažit se jíst banán s kousky másla. Olej z másla zpomaluje vstřebávání cukru do krve, takže by neměli čelit komplikacím.