Styděla jsem se za svoje hemoroidy. Kamarádka mi ale poradila něco, co mě jich zbavilo.

0
(0)

Dalibor , 16. 01. 2021

Hemoroidy umí potrápit, trpí na ně v různé formě až 80 % populace. Jedná se o bolestivé onemocnění projevující se uzlovitě rozšířenými cévními pleteněmi v oblasti konečníku a řitního otvoru. Dělí se na vnitřní a vnější. Zatímco ty vnitřní jsou skryty uvnitř a projevují se krví ve stolici, vnější jsou bolestivé a doprovází je svědění. Na hemoroidy existují různé farmaceutické přípravky, jejichž prodej podporuje masivní marketing, ale můžete si s nimi lehce poradit doma sami pomocí běžných přípravků. Co uleví od bolesti a pomůže zmírnit otok při hemoroidech? Jablečný ocet!

Zázračný jablečný ocet

Jablečný ocet se získává ze zkvašených jablek a má antibakteriální, antimykotické a dezinfekční účinky. Používá se v lidové medicíně pro detoxikaci těla, čistí ledviny a játra, štěpí tuky a používá se při dietách, odstraňuje pálení žáhy, snižuje vysoký cholesterol a krevní tlak. Velmi vhodný je při různých plísňových onemocněních, pomáhá také při infekcích, dně nebo artritidě. Kromě toho pomůže také při léčbě hemoroidů, efektivně a rychle. Jak používat jablečný ocet při hemoroidech?

Jablečný ocet na vnější hemoroidy

Jablečný ocet pomáhá při krvácení a dezinfikuje postiženou oblast, proto je možné jeho použití při léčbě vnějších hemoroidů, protože potřením dojde k zatažení drobných cévek a zastavení krvácení. Při odpočinku je také vhodné namočit vatový tampon do jablečný octa, případně do zředěného octa vodou, a přitlačit na vnější hemoroidy. Nechte působit asi 30 minut, po odstranění vatového tamponku dojde k okamžité úlevě. Opakujte každý den do vymizení příznaků krvácení a bolestí.

Na vnitřní hemoroidy jablečný ocet z mrazáku

Ledování obecně pomáhá při léčbě hemoroidů, protože chlad napomáhá zmenšení otoků. Připravte si jablečný ocet, který nechte zmrazit ve formičce tak, aby byl aplikovatelný jako čípek. To usnadní aplikaci dovnitř análního otvoru. Aplikace tohoto „čípku“ přinese až 24hodinovou úlevu. Současně je nutné přidat do stravy více vlákniny.