Jak jednoduše uvolnit potrubí u kuchyňského dřezu ve 3 krocích.

0
(0)

Dalibor , 04. 03. 2021

Mít ucpané potrubí u dřezu rozhodně není příjemné a mnohokrát je nutné si přizvat odborníky, kteří nám pomohou, aby voda opět správně odtékala. To však nemusí být vždy potřeba. Existuje totiž účinný návod, který může pomoci s uvolněním běžných nečistot a usazenin, které brání dostatečnému protékání vody. Všechno zvládnete během pár minut a vystačíte si s ingrediencemi, které najdete běžně doma.

Pravidelná péče o potrubí

Nejlepším řešením ucpaného potrubí je prevence, aby k tomu ani nedocházelo. Uvedený způsob pro čištění tak používejte pravidelně. Výraznou pomocí je také používání sítka, aby do odpadu nepadalo příliš velké množství nečistot, které vedou k následnému ucpání.

Jednoduchý postup pro uvolnění potrubí u kuchyňského dřezu

Velkou výhodou uvedeného postupu je použití běžných ingrediencí, které jistě najdete pokaždé doma. Snadno tak vyřešíte problém, kdy nemáte čas kupovat speciální přípravky, které jsou navíc nešetrné k životnímu prostředí. Tento postup je také šetrný k lidskému zdraví, takže se rozhodně nemusíte ničeho bát. A přesto nabízí velmi dobrou účinnost a uvolnění.

Co budete potřebovat?

  • Jedlá soda: ½ šálku
  • Jablečný ocet: ½ šálku
  • Horká voda: 1 šálek

Jednoduchý postup ve třech krocích

  1. Nasypte jedlou sodu do odtoku dřezu.
  2. V druhém kroku přidáte ocet, což může vyvolat silnější pěnění a bublání. To je přesně taková reakce, jakou potřebujeme.
  3. Přidejte horkou vodu pro zvýraznění celé reakce a zasažení i hlubších míst v potrubí, která mohou být také ucpaná.

Jak vidíte, tak uvedený postup je opravdu velmi jednoduchý a přináší úlevu všem, kdo již nechtějí bojovat s ucpaným potrubím, které nechce odtékat. Díky velmi snadnému postupu si celý proces snadno osvojíte a v případě potřeby dokážete správně zareagovat. Uvedená metoda však nejlépe funguje ve chvíli, kdy je odpad alespoň trochu průchozí. Při úplném ucpání totiž tento způsob nepomůže a možná bude přeci jenom nutné zavolat odborníka.