Dieta ideální pro hospodyňku bez pohybu. Zbavte se až 3 kilogramů tělesného tuku během 1 týdne

0
(0)

Tomáš , 25. 07. 2019

Dnešní článek udělá radost všem dámám, které touží po štíhlé postavě, ale už dlouho se jim vysněné postavy nedaří dosáhnout. V této dietě se zaměříme na spotřebu sacharidů v těle. Tato dieta zaručí hubnutí bez následého jojo efektu. 

Dieta

Už dávno nevěříme heslu: „Jezte a zhubněte.“ Dnes, když víme mnohem lépe, co je obsaženo v naší stravě. Máte-li jakékoli pochybnosti, za touto dietou stojí také sportovci, kteří se chtějí rychle zbavit tuku a nahradit je svalovou hmotou. Pro ty, kteří sportují, máme několik tipů, které vám mohou pomoci, aniž byste se nijak ve své stravě omezovali.

Sacharidy

Tato dieta je úspěšná díky tomu, co strava obsahuje. Ta je založena především na bílkovinách a tukcích. Díky tomu se ztrácí pocit úzkostného hladu a spouští se v těle mechanismus spalování tuků. Je to velmi jednoduché, ale buďte obezřetní. Lékaři doporučují tuto stravu dodržovat pouze jeden týden. Tato strava vám v dlouhodobém měřítku může narušit základní funkce ve vašem těle.

Co jíst?

Krůtí, kuřecí, hovězí a jehněčí maso. Bez omezení, jakkoliv připravené.

Ryby a mořské plody taktéž.

Vejce a sýry lze jíst v jakémkoli množství

Tvaroh i jogurty - pravidelně, ale ne příliš.

Vaše sträva může obsahovat mnoho zeleniny. Sezónní zelenina jako jsou dýně, kořenovou zeleninu jako je kedlubna, mrkev, ředkev, petržel, zelí nebo celer a podobně. Vhodný je taktéž květák, okurky ale i houby. 

Z ovoce jsou perfektní především citrusy. Domácí jablka, broskve, švestky nebo meruňky.

Pro další zdroj zdravých tuků si dopřejte všechny druhy ořechů, kokosový olej, dýňová i slunečnicová semínka.

K pití je dovolena i káva, čaj a dokonce si můžete dopřát i kompoty a stoprocentní šťávy. Můžete vyzkoušet domácí šťávy ze zeleniny a ovoce.

Vařte si pravidelně pohankovou kaši nebo ovesnou kaši a všechny luštěniny jsou také povoleny. Rýži lze zaměnit za bulgur nebo sladké brambory.

Co nejíst?

Samozřejmě ve své stravě vynechte sladkosti

Med, cukr a příliš sladké ovoce, jako jsou banány a hroznové víno.

Polotovary a rychlé občerstvení.

Knedlíky a bílé pečivo.

Kukuřici a brambory vynechte ve svém jídelníčku alespoň na týden.

Vyhýbejte se také alkoholu.

Tato dieta je založena na pravidelném jezení a to až 5-6x denně. K jídlu si dopřejte klidně až 300g masa a k tomu si dopřejte 150g zeleniny jako přílohy. Namísto sladkého dezertu si dejte ovoce nebo oříšky a semínka. 

Příkladný jídelníček na1 den

K snídani si dejte 2 uvařená vejce, několik plátků sýra a pár kousků zeleniny. Dopřejte si zelený čaj. Pokud neodkážete být bez kávy, dopřejte si černou kávu bez cukru.

Na oběd si přichystejte vařené nebo pečené kuřecí prsa se zeleninou. Pokud nemůžete vynechat rýži, kupte si rýži Basmati, obsahuje málo uhlohydrátů.

Jako svačinu si připravte grapefruit a hrst ořechů.

K večeři zvolte kuřecí prsa na dušeném hrášku a mrkvi s česnekem a posypte je nastrouhaným sýrem.

Máte-li hlad pozdě v noci, jdejte si jogurt s ovesnou kaší.

Závěr

Samozřejmě je velmi důležité dopřát svému tělu dostatečné množství tekutin. Dodržujte nejméně 3 litry tekutiny denně, aby naše tělo fungovalo normálně. Buďte kreativní při vaření a přípravě jídel.