Ukazuju vám fotky jak jsem si pomohla k hustším vlasům díky přírodní metodě.

0
(0)

Dalibor , 16. 01. 2021

Padání vlasů trápí muže i ženy v každém věku, byť se jedná spíše o problém starších dospělých, nevyhýbá se ani nejmladší generaci. Podpořit růst vlasů lze různými drahými a marketingovými produkty, ale lze jít také přírodní cestou a podpořit růst vlasů, řas a obočí, nadto zkvalitnit stav pokožky nebo se zbavit drobných jizev. Ptáte se čím? Pomůže ricinový olej!

Olej ze semen ricinovníku

Ricinový olej je rostlinný olej získávaný lisováním semen ricinovníku, skočce obecného, je takřka bezbarvý a necharakterizuje jej žádný typický pach. Je poměrně hustý a 90 % mastných kyselin v něm tvoří kyselina ricinolejová. Tento olej se používá v chemickém průmyslu, při výrobě mýdel a maziv, brzdových kapalin, nátěrových hmot, je tradičním laxativem, ale především se používá pro své výjimečné účinky v kosmetice.

Zázrak pro suchou pokožku i vlasy

Ricinový olej je účinným přírodním prostředkem pro řadu dermatologických potíží, proto by jej měli mít v zásobě všichni trpící ekzémem nebo suchou pokožkou. Použít jej lze nejen na suchou a rozpraskanou kůži, ale kapka rozetřeného oleje si poradí se suchými rty, napomáhá také hojení a zacelování jizev. U vlasové pokožky si poradí se stavem kůže, ale také s vlasovými folikulami. Po aplikaci ricinového oleje na vlasy dojde ke zkvalitnění vlasů, umožnění růstu, ale také k zacelení roztřepených konečků. U slabého a nevýrazného obočí se doporučuje ricinový olej lisovaný za studena aplikovat každý den, už za tři měsíce dojde k posílení obočí.

Ricinový olej na vlasy i vlasovou pokožku

Pro zkvalitnění vlasů a stimulaci růstu aplikujte ricinový olej přímo na vlasy. Postačí dvě kapky oleje smíchat s kokosovým olejem nebo meruňkovým olejem a nanést pomocí rukou na celou délku vlasů. Pro stimulaci růstu je vhodné masírovat pomocí oleje pokožku, aby došlo k posílení vlasových cibulek. Postačí vždy jen pár kapek, aby vlasy nebyly mastné a došlo ke vstřebání potřebného k posílení růstu. Obdobně je nutné masírovat pomocí ricinového oleje jizvy, protože olej pokožku zjemní a stimuluje růst bílých krvinek, což usnadní hojení podkožní tkáně a redukuje možný zánět nebo eliminuje vznik infekce.