Chtěla jsem vyhodit starý zubní kartáček. Manžel mě ale zastavil a ukázal mi tento skvělý trik. Používá ji celá moje rodina!

0
(0)

Dalibor , 28. 05. 2020

Určitě už jste sami přišli na to, že staré věci se nemusí vždy měnit za nové a házet do koše, ale že se pro ně najde nějaké to využití. A jedním z ne mála věcí je zubní kartáček, o kterém bude dnešní článek. 
Zubní kartáček je věc, kterou máme jistě každý doma. Čas od času je potřeba kartáček vyměnit za nový, protože chceme pro náš chrup jen to nejlší. Ale nemusíme ho hned vyhazovat do koše. 

Zde máme několik tipů, jak starý kartáček využít i na jiné věci, než je zrovna čištění zubů:

 

Tipy pro domácnost

Místa, kam se jen tak nedostanete? Kartáček na zuby si s tím poradí. Potřebujete vyčistit přehyby nebo švy na botách či oblečení? Vemte starý kartáček, namočte ho do nějakého čistící prostředku a štětiny samotného kartáčku už si cestu ke špíně najdou samy. 

Plíseň? Žádný problém!

Jedním z mnoha možností, jak se zbavit plísní je pomocí zubního kartáčku. Ten vezmeme, ostrým nožem odstraníme od hlavičky rukojeť a samotnou hlavičku se štětinkami přiděláme na vrtačku. Díky rotačnímu pohybu vrtačky se snadno dostanete do špatně přístupných míst a odstraníte tak plíseň velice jednoduše. 

Pomocník s účesy


Na hlavičku kartáčku naneseme gel na vlasy nebo tužidlo a pomocí štětinek můžeme vlasy česat. Můžete to použít hlavně pokud máte vlasy, které nechtějí držet tvar a pomocí kartáčku tak vlasy hezky upravit. 

Háčkování 

Háčkování bude od teď jednodušší. Vezměte rukojeť od starého zubního kartáčku, nad ohněm rozehřejte plast a vložte do něj háček. Háčkování budete nyní o dost jednodušší. 

Další tipy s kartáčkem: 

Bez problémů můžete s kartáčkem barvit vlasy. Vlas se dostane lépe mezi štětiny a obarví se tak. 
Pokud ale chcete kartáček používat pro jakékoliv účely, doporučujeme kartáček dezinfikovat.