Červená řepa jako prevence proti problémům s ledvinami

0
(0)

Dalibor , 11. 06. 2021

Červená řepa je velmi známá zelenina, která obsahuje mnoho vitaminů a látek vhodných pro prevenci zdraví. Jedná se o zeleninu, kterou by měl do svého jídelníčku zařadit každý z nás už jen z preventivních důvodů. I přes to, že se z červené řepy konzumuje pouze bulva, je bohatá na kyselinu listovou, kterou je poměrně těžké v zelenině najít. Kromě prevence problémů s ledvinami je také červená řepa vhodná jako prevence před různými zhoubnými i nezhoubnými nádory, které se mohou v lidském těle velmi snadno vytvořit. Když smícháte červenou řepu s mrkví a jablky, získáte vitaminovou bombu. Připravte si doma lahodné smoothie, které bude velmi přínosné pro lidské tělo.

Smoothie z červené řepy

Jak již bylo zmíněno výše, nebudete využívat jen šťávu z červené řepy, ale budete ještě potřebovat mrkev a jablka. Mixérem rozmixujte 3 celé červené řepy zbavené slupky. Pak nechte červenou čepu hodinu odstát, než k ní budete přidávat další ingredience. Po uplynutí této dobry přidejte do řepné šťávy všechno ostatní. To znamená šťávu ze 2 mrkví a 2 jablek. Všechny šťávy je nutné důkladně promíchat, aby došlo k jejich spojení a prolnutí. Tento nápoj byste měli pít každé ráno na lačno, tedy alespoň hodinu před snídaní. Odměnou vám nebude jen dobrý zdravotní stav, ale také skvělé osvěžení a zahnání žízně během parných letních dní zdravým způsobem.

Důvod hodinového odstání řepné šťávy

Hodinová pauza mezi domixováním řepy a nalitím šťávy ze zbytku surovin je velmi důležitá. Řepa, která není takto odstátá, vám může způsobit zažívací problémy. Mezi nejčastější příznaky patří zvracení, nevolnost a závratě po požití. To je jedinou nevýhodou syrové řepy. Má ale mnohem více vitaminů než řepa tepelně opracovaná, a proto je dobré toto podstoupit. Pokud totiž necháte řepnou šťávu hodinu odstát v otevřené nádobě, kontakt řepy s kyslíkem všechny tyto nežádoucí účinky eliminuje, a vy se tak nemusíte ničeho bát.

👍 Tento návod je užitečný