Bolesti kloubů po padesátce: zatočte s nimi přirozenými metodami. Poradíme, jak na to.

0
(0)

Tomáš , 30. 08. 2021

Dosažením věku padesáti let je poměrně velký milník v lidském životě. Začíná spousta změn – bohužel také těch zdravotních. A to bohužel k horšímu. Zejména klouby dostávají pořádně zabrat a jakýkoli sebemenší pohyb může začít bolet. K bolesti kloubů přispívá nejenom věk, ale také další faktory, jako je například nadváha. Někdy si na tyto bolesti stěžují i lidé mladí, například ti, kteří své klouby nadměrně zatěžují (například sportem).

Příčiny bolestí kloubů

Příčin může být spousta. Jednou z nich je bohužel narůstající věk a nadváha, jak už jsme zmínili. Zatímco s věkem toho moc nenaděláme, svůj jídelníček ovlivnit můžeme a nadváhy se zbavit dokážeme. Někdy může být příčinou zranění nebo nesprávná strava či dokonce nemoci. S některými faktory tedy bojovat dokážeme, s jinými bohužel ne. Pokud je to možné, je vždycky lepší odstranit příčinu, než samotný následek, kterým je v tomto případě bolest kloubů.

Domácí prostředek na bolavé klouby

Masti na klouby, které si můžete koupit v lékárnách, jsou víceméně účinné – záleží samozřejmě na značce. Mohou být ale velice drahé, a ne každý si je může dovolit užívat pravidelně. Naštěstí existují domácí recepty na bolest kloubů, které si můžeme připravit sami. Ušetříme díky nim peníze a navíc fungují stejně dobře, jako ty komerční.

Ingredience

Zde je všechno, co budete potřebovat na přípravu domácího léku na bolavé klouby:

  • 1 litr vody,
  • 1 lžička šalvěje,
  • 1 lžička máty,
  • 1 lžička rozmarýnu,
  • 1 lžička tymiánu.

Příprava

Vodu pro jistotu převařte den předem. Na druhý den vodu přiveďte k varu a přidejte do ní všechny bylinky. Vařte ještě 3 minuty. Poté odstavte, přikryjte a nechte přikryté ještě asi 20 minut. Takto připravená infuze vydrží v lednici po dobu maximálně 5 dnů, pak bude potřeba připravit si infuzi novou. Celková léčba trvá tři až čtyři týdny, ne déle. Bylinky jsou sice přírodní metodou, i tak jsou ale velmi silné, a pokud se neužívají správným způsobem, mohou také uškodit.

Způsob užívání

Tento nápoj užívejte dvakrát denně po jednom šálku. Ráno si jej dejte na lačný žaludek, večer pak asi půl hodiny před spaním. Proti bolestem kloubů pomáhá také vhodný způsob cvičení, které je dobré provádět pod dohledem odborníka. I nesprávné cvičení totiž může udělat více škody, než užitku.