Stop vypadávání vlasů a jejich řídnutí. Banánová maska se žloutkem a medem pro urychlení růstu vlasů.

0
(0)

Dalibor , 23. 02. 2021

Čerstvé banány jsou bohaté na výživu a také skvěle chutnají a voní. Jde o oblíbenou přísadu domácích masek na vlasy, které mají vlasy upravovat a zjemňovat. Věděli jste ale, že banány mohou v kombinaci s vhodnými surovinami pomoci vašim vlasům dosáhnout požadované délky a stimulovat růst nových vlasů? Přidejte k nim vaječný žloutek a med a nebudete věřit svým očím!

Dokonalá kombinace tří přírodních složek přiměje vaše vlasy k rychlejšímu růstu

Banány obsahují oxid křemičitý, minerální prvek, který pomáhá tělu syntetizovat kolagen a může způsobit, že vaše vlasy budou silnější a pevnější. Navíc mají i antimikrobiální vlastnosti, které mohou léčit šupinatou a suchou pokožku hlavy a zmírnit příznaky lupů. Výzkum nutričních a chemických vlastností banánů naznačuje, že banánové masky lze používat na všechny typy vlasů. Antioxidanty v banánech mohou také snížit oxidační stres, který je hlavní příčinou vypadávání vlasů. Vaječné bílkoviny obsažené ve žloutku stimulují vlasové kořínky, zatímco med je bohatý na antioxidanty, které podporují hojení suché a podrážděné pokožky.

Maska na vlasy z banánu, medu a žloutku

Tato jednoduchá maska ​​je skvělá na podporu růstu hladkých, lesklých vlasů, navíc neobsahuje žádné chemické látky, které by přišly do kontaktu s citlivou pokožkou hlavy. Budete potřebovat:

  • 1 nebo 2 zralé banány (v závislosti na délce vlasů)
  • 1 žloutek
  • lžíci medu
  • 100 ml piva

Všechny přísady společně rozmixujte v mixéru do hladké pasty. Tu poté aplikujte na celou délku vlasů a věnujte zvláštní pozornost pokožce hlavy. Nechte směs působit nejméně deset minut, pro intenzivnější výsledek klidně i několik hodin (pomůže zabalení vlasů do potravinářské fólie a ručníku), poté důkladně opláchněte. Použijte vlažnou vodu, aby se vám žloutek ve vlasech nesrazil. Pro dosažení nejlepších výsledků používejte jednou týdně.

👍 Tento návod je užitečný