Každé jaro mi teče z nosu a slzí oči. Takto snižuji příznaky ALERGIE pomocí přírodních antihistaminik.

0
(0)

Dalibor , 13. 05. 2021

A je to tu! Pylová sezona řádí v plném proudu. Pokud sledujete pylové zpravodajství, možná už se opět těšíte na zimu, kdy je výskyt alergenů nulový. Abyste si ulevili od neúprosného kýchání, ucpaného nosu a podráždění sliznic, vyzkoušejte několik přírodních antihistaminik, které vám spolehlivě pomohou.

Antihistaminika

Když se řeknou antihistaminika, co si vybavíte jako první? Jistě, určitě to bude alergie a její nepříjemné příznaky, od kterých vám pomohou pouze tyto léky. Je to pochopitelné, protože taková alergie může být velmi zužující. Jak sám již název napovídá, jedná se o léky, které dokáží inhibovat histamin v našem těle. Chemická látka histamin patří mezi hlavní příčiny příznaků spojených s alergií. Veškeré výše zmíněné příznaky alergie se projeví tehdy, když jste v kontaktu s alergenem. Jaké jsou další příznaky?

  • Rýma
  • Svědění kůže
  • Kopřivka, atopický ekzém
  • Oteklé dýchací cesty
  • Svědění, zčervenání a slzení očí

Místo hledání řešení v lékárně, vyzkoušejte pro změnu hledat v přírodní lékárně, která nabízí mnoho řešení a možností. Některé z nich bychom vám rádi představili.

Kopřiva

Kopřiva je jistě unikát. A nejlepší je, že ji nemusíte kupovat, ale můžete ji nastříhat v přírodě. Právě teď má kopřiva největší sílu. Je také dokonalá jako přírodní antihistaminikum. Byli provedené i studie týkající se kopřivy a alergie. Závěrečné zjištění studie znělo: 58 % zúčastněných pociťovalo úlevu a 69 % lidí se cítilo lépe než při placebo léčbě. Užívali 300 miligramů kopřivy denně. Což je doporučená denní dávka.

Bromelain

Kde najít bromelain? Vyskytuje se běžně v ananasu. Takové ovoce je jistě velmi dobře dostupné, proto si jej dopřejte ve vyšších dávkách. Můžete si také zakoupit bromelain jako doplněk stravy, ale pozor na to, aby byl čistě přírodní. Doporučuje se užívat 400 až 500 mg třikrát denně, aby byly zmírněné dýchací potíže a záněty spojené s alergií. 

Vitamín C

Možná jste to netušili, ale vitamín C je dokonalým přírodním pomocníkem proti alergii. Je obsažen v široké škále ovoce a zeleniny, proto nebude problém zvýšit jeho dávku. Najdete ho v paprikách, citrusech, kiwi, ananasu, lesních plodech a jinde.

Řeřicha

Pokud řeřichu nemůžete sehnat v obchodě, jednoduše si ji vypěstujte doma za oknem. Vědci prokázali, že tato lahodná bylinka je schopná inhibovat až šedesát procent histaminů uvolňovaných z buněk v těle.

Heřmánek

Poslední bylinka je heřmánek. Čaj z této byliny je lahodný a nejlepší na tom je, že ho mohou i děti. Heřmánek uvolňuje a zároveň ničí histamin, což pomáhá v kontrole a předcházení alergiím. Takovou bylinu lze doma vypěstovat nebo si jí můžete natrhat na polních cestách. Jistě heřmánek poznáte díky jeho žlutým květům a lahodné vůni.