9 potravin, které mají negativní vliv na lidské tělo. Kterým se vyhnout?

0
(0)

Tomáš , 31. 01. 2019

Určitě znáte situaci, kdy v obchodě vybíráte potraviny pro sebe i celou rodinu a říkáte si, jak dobrou věc pro všechny děláte. Určitě ale nevíte, že mnoho potravin, které běžně kupujete v sobě ukrývají nebezpečí pro vaše tělo. Které to jsou?

Nebezpečné potraviny

My jsme se proto pro Vás rozhodli sestavit seznam potravin, které mohou poškodit Vaše tělo a našli způsoby, jak se vyhnout těmto problémům a vychutnat si všechny chutné pokrmy!

Salát

Vědci z Centra pro vědu ve veřejném zájmu analyzovali statistiky za posledních 12 let. Snažili se zjistit, které potraviny vedly k největšímu počtu případů otravy potravinami. Salát se ukázal jako číslo jedna. Bylo zodpovědný za 363 vzplanutí z 13 568 známých případů otravy. Takže i když je salát dobře zabalený a „připraven k jídlu“, je lepší ho dobře umýt, než ho položíte na talíř.

Vejce

Salmonelová infekce, která se může dostat na vejce z exkrementů nakažených kuřat, může být nebezpečná, zejména u dětí, starších osob a lidí, kteří mají slabý imunitní systém. Pokud uvidíte, že skořápka není dokonale čistá, je lepší strávit jednu minutu vařením vajec, než se rozhodnete připravit si míchaná vejce a nakrmit celou rodinu.

Kuře

Jedna kapka šťávy ze surového kuřecího masa má dostatek bakterií Campylobacter k infikování osoby. Tato bakterie způsobuje horečku a gastrointestinální problémy. Bakterie se velmi rychle šíří, když myjete maso, protože končí na Vašich rukou, zástěře, pultech atd. Abyste byli v bezpečí, měli byste minimalizovat kontakt se surovým kuřecím masem a umýt prkénko a nůž daleko od zbytku všech ostatních potravin (my dokonce navrhujeme je umýt ve vroucí vodě). Pokračujte na další stránce

Tuňák

Když jsou ryby rozmraženy a skladovány špatně, vytváří se toxický protein s názvem scombrotoxin. Může způsobit otravu jídlem, která vede ke kožní vyrážce, zvracení, bolesti žaludku, průjmu, vysoké srdeční frekvenci, a dokonce ke ztrátě zraku.
Řešení: Měli byste rozmrazit tuňáka tak, aniž byste ho nechali v kontaktu se vzduchem. Vyndejte ho z mrazničky a položte jej na nejnižší polici v ledničce bez otevření balení, kde ho nechte pomalu rozmrazit.

Sýr

V sýrech nejsou žádné toxické chemické látky, ale v jakémkoli stádiu vzniku patogenních mikroorganismů, které způsobují otravu, se mohou dostat do sýrů. Existuje riziko výskytu brucelózy a listeriózy, pokud se během výroby použije nepasterizované mléko nemocných zvířat. To je důvod, proč byste měli nakupovat pouze sýry od výrobců, které znáte a kterým důvěřujete.

Klobásy a masné výrobky

Podle výzkumu je 12 % salámů a jiných masných výrobků infikováno bakterií E-coli a patogenními mikroorganismy (listeriózou a salmonellou). Listerióza je zvláště nebezpečná pro staré lidi, těhotné ženy, novorozence a děti před dovršení jednoho roku věku. Může způsobit poškození nervového systému a dokonce i meningitidu.

Mleté maso

Odborníci nalezli pozůstatky antimikrobiálních léků, bakterie E-coli, salmonely a listerie v mletém masa.

Mořský koktejl

Studie ukazují, že tento druh jídla obsahuje mnohem více kvasnic, než je povoleno, což znamená, že při výrobě dochází k porušování hygienických norem. Měli byste jíst pouze zmražené mořské plody glazované ledem.

Soda

Kromě obezity a poškození jater, dalším důvodem, proč byste měli přestat užívat sodu, je účinek, který má na kosti. Soda obsahuje jak kyselinu fosforečnou, tak kofein, což vede ke snížení kostní minerální hustoty (BMD) a nakonec k osteoporóze.

Budete dodržovat doporučení uvedená v tomto článku?

👍 Tento návod je užitečný