Nejlepší česnečka pro toto období. Nejen že skvěle chutná, ale pomůže při chřipkové pandemii.

0
(0)

Dalibor , 12. 09. 2020

Období nachlazení a chřipek už pomalu přichází. Po létě zbývají už jen nepatrné stopy a venku se začíná ozývat příchod podzimu. Pokud patříte do kategorie lidí, která již v této době na sobě pociťuje první příznaky onemocnění, neběhejte ihned do lékárny. I když zde najdete spoustu léků, které by vám mohly pomoci, spousta z nich není tak účinná, jak slibuje, navíc riskujete, že společně s nimi do sebe vpravíte i chemikálie, které mohou vyvolat nepříjemné nežádoucí účinky. Proto je vždy lepší zvolit nejdříve přírodní antibiotika, jako je například česneková polévka.

Na chřipku i kocovinu

Česneková polévka je všelékem, který od vás udrží nejen bakterie a viry, ale pomůže vám i následující den po bujarém večírku. Její složení je známkou toho, že vás postaví na nohy a zároveň pochopíte, že není nijak složitá na přípravu. K silné a chutné česnečce vám pomohou:

  • 2 polévkové lžíce sádla nebo trocha oleje
  • 1 celá palice česneku
  • 3 středně velké brambory
  • 1 l vývaru
  • 4 bobkové listy
  • sůl a pepř

Postup přípravy

Česneková polévka není nijak složitá, ba naopak. Nejprve začněte tím, že si ve větším hrnci rozehřejete kus másla. Mezitím si oloupejte a prolisujte všechny stroužky česneku z celé palice. Česnek skvěle voní a ještě lépe chutná, už při jeho přípravě se vám budou sbíhat sliny. Nyní přilijte vývar, můžete použít bujón nebo si předem připravit silný hovězí vývar, který je zvláště dobrý v případě nemoci nebo i kocoviny. Následně vhoďte do hrnce bobkové listy, trochu soli a také trochu pepře dle vlastní chuti. Než se polévka důkladně provaří, oloupejte a nakrájejte brambory na malé kostičky. Vsypte je do polévky a přikryjte hrnec pokličkou. Přiveďte k varu a poté zmírněte plamen po 5 – 10 minutách vaření. Vše je hotové ve chvíli, kdy jsou brambory měkké.

Polévku servírujte ještě horkou

Polévka by se měla podávat vždy horká. Pro vylepšení do ní můžete přidat krutony a zasypat ji sýrem. Záleží na vaší chuti.

👍 Tento návod je užitečný