Moje tchýně mi dala její recept na červené zelí s červeným vínem - netradiční a nejlepší příloha s DOKONALOU chutí.

0
(0)

Dalibor , 26. 03. 2021

Už vás přestalo bavit tradiční zelí plné tuku a mouky? Rádi byste ke kachně, huse, ale i vepřovému vyzkoušeli zelí na jiný způsob? Máme pro vás recept na červené zelí s červeným vínem. Kombinace k sobě dokonale pasuje a věříme, že si pochutnáte. Červené víno dodá zelí netradiční a zcela odlišnou chuť.  

K přípravě budete potřebovat

  • Červené zelí ½ menší hlavy
  • Bílé zelí celé 1 kus
  • Cibule 1 kus
  • Citron 1 kus
  • Kmín čajová lžička
  • Červené víno suché 1,5 dcl
  • Sůl podle chuti
  • Olivový nebo jiný vámi používaný olej

Nastrouhejte obě zelí na hrubém struhadle a zakápněte olejem. Zelí pustí šťávu. Poté přidejte cukr, sůl, a pokud máte rádi, tak i pepř. Posypte kmínem a řádně promíchejte. Oloupejte cibulku, nakrájejte ji na malé čtverečky a osmažte, aby byla cibulka mírně zlatá. Cibulku poté přidejte k zelí a umyjte citron, který nakrájíte na kolečka a také přidáte k zelí. Zelí podlijte červeným vínem a nechte zelí změknout. Po změknutí vytáhněte citrony a podávejte nejlépe s výše zmíněným masem a houskovým knedlíkem. Lahodné zelí, které bude neobyčejnou obměnou běžného zelí. 

Maso

Pokud budete péct kachnu nebo husu, doporučujeme ji koupit alespoň čtyři dny před pečením. Jakmile si ji donesete domů, opláchněte maso a osušte papírovými utěrkami. Nyní hojně - solí nešetřete, posypte kachnu či husu. Nezapomínejte maso solit i zevnitř. Jakmile budete mít dosoleno, nezapomeňte posypat kmínem. Poté nechte alespoň tři až čtyři dny v ledničce odpočívat. Maso bude křehké a rychleji upečené. Jakmile přijde na pečení, předehřejte troubu na 120 °C a pečte 4,5 hodiny. Po této době zesilte troubu na 200 °C a dopékejte dvacet minut, kvůli křupavé krustičce. Přidejte nejlépe domácí houskový knedlík a vychutnejte si váš nevšední a vynikající oběd, dobrou chuť!