Bramborová šťáva je mnohem účinnější, než jiné moderní léky. Pomáhá při léčbě cukrovky, vysokému krevnímu tlaku, gastritidě i dalších onemocnění jako je například rakovina.
Bramborová šťáva
Užitečný přínos syrových brambor je mezi léčiteli velmi známý již dlouhá staletí, ale přesto si stále si často myslíme, že bychom syrové brambory neměli jíst. Ve skutečnosti je to však obrovská chyba, protože syrové brambory jsou velice zdravou a neobyčejně užitečnou potravinou pro lidské tělo.
Slupka
Je podstatné zmínit, že některé brambory je potřeba před samotnou konzumací oloupat. Nezralé brambory se zelenou slupkou a bramborové klíčky mohou být nebezpečné. Nebezpečí spočívá v obsahu solaninu – jedu vyskytujícího se v klíčcích a zelených částech brambor. Nicméně v takové bramboře lze slupku před použitím snadno odstranit.
Odborný názor
Řada lékařských odborníků, včetně Johna Lesindzera a Dr. Johna Tucakova, napsala spoustu zajímavých článků o léčivých vlastnostech bramborové šťávy.
John Lesindzer věří, že tato šťáva, je nejlepším přírodním lékem na gastritidu, jednu z nejčastějších onemocnění moderní doby.
Lesindzer doporučuje užívat 1 polévkovou lžíci domácí bramborové šťávy s malým množstvím vody 30 minut před snídání, obědem a večeří. Zároveň tvrdí, že k léčbě žaludečních a dvanácterníkových potíží byste měli nalačno užít ½ dcl bramborové šťávy a ½ dcl 30 minut před obědem a večeří.
Dr. Kagamine, profesor medicíny na Univerzitě Akita v Japonsku provedl studii, v níž dokázal izolovat základní složku syrových brambor. Zjistil, že tato látka byla účinná při potalčování růstu nádorových buněk u myší. Výsledky této studie byly zveřejněny na mezinárodním kongresu pro boj proti rakovině, který se konal v Německu.
Význam brambor
Význam brambor, jakožto účinného nástroje v boji proti onemocněním ledvin a jater, stejně jako v případě onemocnění srdce, vysokého krevního tlaku, cukrovky, bolestí v kříži, revmatizmu atd., v dnešní době roste.
Kromě pozitivních účinků na léčbu vážných onemocnění je pití šťávy ze syrových brambor výborným nástrojem pro posílení imunitního systému.
Takže pokud se cítíte slabí či vyčerpaní, vypijte šťávu z jedné středně velké brambory, mrkví a jablek jednou denně ráno a večer a za dva týdny se budete zase cítit lépe.
Příznivé účinky bramborové šťávy
- Podporuje imunitu
- Zbavuje tělo toxinů
- Léčí onemocnění kůže
- Bojuje proti rakovině
- Pomáhá při gastritidě a jiných žaludečních problémech
- Snižuje obsah cukru v krvi
- Pomáhá při onemocněních jater a ledvin
- Chrání proti kardiovaskulárním onemocněním
- Slupka z brambor přispívá k detoxikaci těla a je zdrojem řady živin.
Detoxikace těla
Bramborová slupka pomáhá během detoxikace při odstraňování škodlivých toxinů z těla a je zdrojem řady zdravých živin. Bramborová slupka obsahuje velké množství zdravých živin, jako je: vitamin C, vitamin B6, draslík, železo, hořčík, zinek, protein a spoustu uhlohydrátů.
Je velice důležité vědět, že brambory během vaření ztrácejí vitamín C. Je to opravdu velká škoda, protože v jedné středně velké syrové bramboře je 27 mg vitaminu C, tedy 45 % doporučované denní dávky tohoto vitamínu.
Kožní problémy
Brambory jsou velice účinné také při léčbě kožních problémů. Díky nim bude vaše pleť čistá a rozjasněná, bez akné a černých teček. Jejich antiseptické vlastnosti z nich dělají úžasný prostředek k čištění pleti, který díky vysokému obsahu vitamínu C a škrobu pleť vyživuje a předchází jejímu stárnutí.
Jediné, co musíte udělat, je nastrouhat několik brambor a aplikovat je na tvář jako pleťovou masku, která vaši pleť vyčistí a napne. Brambora může pomoct také v boji proti celulitidě. Kritická místa potírejte plátkem brambory.
Jak si vyrobit domácí šťávu z brambor
Je to velice snadné. Nejprve brambory omyjte a odstraňte zelená místa a klíčky. Poté nakrájejte bramboru na tenké plátky. Zabalte je do látky a šťávu vymačkejte. Můžete také použít odšťavňovač.
Užívání
Mějte na paměti jednu důležitou věc – vždy byste měli vypít pouze čerstvě připravenou šťávu. Můžete ji smíchat s ovocem a zeleninou dle vlastní volby. Můžete přidat jablka, mrkve, citronovou šťávu a trochu medu.