Je neuvěřitelné, jaké léčivé účinky má tato rostlina, kterou jsem měla po celé ty roky doma. Podívejte se na to i vy!

4.8
(37)

Dalibor , 06. 05. 2024

Určitě jste se již alespoň jednou v životě setkali s touto rostlinkou, která se někdy také nazývá strom peněz. Nazvali ji tak lidé, protože její listy jim připomínaly tloušťku kulatých mincí.

Obsahují velké množství šťávy, ale o jejích vlastnostech ví jen málokdo. Řekneme vám, jak si z pokojové rostliny uděláte skutečnou medicínu.

Nejdříve vás musíme upozornit, že listy tlustice kromě užitečných látek obsahují i ​​arsen. Proto by se při vnitřním požití měl dávat pozor na správné dávkování.

Jak lze využít tlustice?

1. Při vzniklém oparu na ústech si natírejte postižené místo šťávou z tlustice každých 30 minut. Jinou alternativou je přiložení si obkladu namočeného v jeho šťávě a zalepení náplastí, nejlépe před spaním.

2. Chcete-li se rychle zotavit po angíně, je třeba, abyste si vytiskli šťávu z 10-jejich listů a rozředili ji ve sklenici s vodou. Tímto roztokem si vykloktejte hrdlo 3x denně.

3. Při artróze kloubů se doporučuje před spaním potřít si místa šťávou z 10-15 listů.

4. Pokud máte problémy s hemoroidy, přiložte si na postiženou oblast rozřezaný list.

5. Tlustice léčí i popáleniny, strie, rány a abscesy. Připravte si kašičku z listů, natřete ji na potřebná místa, zabalte obvazem a měňte každé 2 až 3 hodiny.

6. Šťáva z listů tlustice odstraňuje svědění a zánět po bodnutí komárů, včel a vos. Potřete si ránu 4 až 6x denně.

7. Tlustice pomáhá i při zánětlivém onemocnění ledvin. Třeba 3x denně vypít 1 polévkovou lžíci tohoto extraktu: rozdrťte 5 lístků, zalijte je sklenicí horké vody a nechte vyluhovat 1 hodinu.

Lidové pověry říkají, že pokud Tlustice začne kvést, vaši domácnost čeká finanční přilepšení a blahobyt. Pečujte tedy o krásu této rostlinky a užívejte si její blahodárné účinky!

Nezapomeňte se o její léčivé vlastnosti podělit sdílením článku s vašimi blízkými.