Ženský idol z Angeliky prošel obrovskou změnou: Poznali byste ho? Takto dnes vypadá Robert hossein

0
(0)

Dalibor , 24. 04. 2024

Pětidílná sága o krásné Angelice a její cestě za láskou pro hraběte de Peyrac je nyní jednou ze světových romantických klasik. I když byla první část natočena před více než padesáti lety, stále má své kouzlo, které může dnešního diváka oslovit. Generace žen se zbláznily do charismatického hraběte de Peyrac.

Jak je na tom dnes jeho 92letý představitel Robert Hossein?

Robert Hossein se narodil 30. prosince 1927 v Paříži. Jeho otec André Hossein byl skladatel perského původu, jeho matka byla ruská pianistka. Vyrůstal v chudobě a střídal mnoho penzionů v pařížské oblasti - rodiče, kteří ne vždy museli platit, měli ve zvyku tato zařízení často měnit. Od raného věku se stal tím, co nazýval „nomádem bez kmene“ ve své knize La sentinelle aveugle - Slepá stráž, vydané v roce 1978.

Velmi brzy v jeho životě začala hrát důležitost kina

Navštěvoval kina v okolí, kam chodil bez placení, a poté, co řekl svým přátelům a promítal své oblíbené filmy, zažil své první herecké pocity. Jako mladý muž sbíral fotografie svých oblíbených hvězd, Gabin, Blanchar, Morgan byli přítomni ...

Po válce začal navštěvovat herecké kurzy - školu Vieux Colombier School a zejména hereckou školu Reného Simona, které se současně účastnili Pierre Mondy, Jean-Claude Pascal a Philippe Lemaire. Devil), režie: Sacha Guitry, Aux yeux du souvenir od Jean Delannoy a Les souvenirs ne sont pas à vendre od Roberta Henniona (Vzpomínky nejsou na prodej). V Maye Raymonda Bernarda pronesl svou první větu ve filmu.

Brzy mu byl představen Jean Genêt a dostal hlavní roli ve filmu Haute Surveillance. V té době také napsal a uvedl svou první hru Les voyous (Rošťáci), poté režíroval L’homme traqué (Štvanec) od Františka Carca. Po vojenské službě se setkal s Frédéricem Dardem a hrál hlavní roli v Du plomb pour ces demoiselles (vedoucí pro tyto dívky).

V 60. letech přišla jeho životní role

Stal se představitelem hraběte de Peyrac ve filmech Angelica, Markýz andělů, Angelica a král, Nezlomná Angelica a Angelica a Sultan. Tato role ho dala najevo širokému publiku po celém světě. Stále se však věnoval hlavně divadlu a režii.

V roce 1978 se Robert Hossein vrátil do Paříže na Porte Saint-Martin s hrou Žádné orchideje pro slečnu Blandishovou. Se stále rostoucím úspěchem uvádí další hry jako Křižník Potemkin, O myších a lidech, Chrám Matky Boží v Paříži, Danton a Robespierre, Chudák, Julius Caesar a Případ londýnského kurýra.

V roce 2009 natočil film s J.-P. Belmondův Un homme et son chien (Muž a jeho pes) režiséra Francise Hustera, který byl také jeho posledním počinem. Celkově byl ženatý třikrát a má 4 syny, z nichž dva - Igor a Pierre - s Marinou Vladyovou, Nicolas s Caroline Eliacheffovou a Julien s Candice Patovou, s níž je ženatý od roku 1976 (na obrázku níže).