Syrová cibule je zdrojem mládí a tím nejsilnějším regenerátorem buněk. Má mnoho využití!

0
(0)

Tomáš , 21. 05. 2019

Cibule je tu pro nás, aby nám pomohla překonat všechny nemoci. Díky vysokému obsahu esenciálních olejů je cibule schopná dělat zázraky. Použitím cibulové šťávy dokážete nejen posílit váš organismus ale i omladit tělo. Rozhodli jsme se podělit se s vámi o ověřené recepty s použitím cibulové šťávy a věříme, že jejich brzy vyzkoušíte i vy! Je dokonce známo, že i samotný Hippokrates považoval cibuli za dobrý prostředek proti obezitě.

Cibule

Cibulová maska ​​

Díky vysokému obsahu zinku je cibule schopna omladit pokožku, obnovit její vzhled a pružnost. Maska s cibulí zjemňuje nejen vrásky ale i pokožku.

Postup

Nastrouhejte cibuli na struhadle a přidejte k ní med. Potřete si obličej rostlinným olejem, nejlépe olivovým a na tuto vrstvu aplikujte cibulovo-medovou kašičku. Poté, co první vrstva vyschne, naneste na obličej ještě dvě takové vrstvy. Celý proces bude trvat přibližně 30 minut. Pak si omyjte obličej teplou vodou a potřete ji kefírem, který odstraní zápach cibule a zklidní pokožku.

Tuto cibulovou masku byste si měli aplikovat 10x s dvoudenní přestávkami. Díky organickým kyselinám cibule působí na kůži jako malý zázrak: rozjasní se, vyhladí, zbavíte se nedostatků jako jsou jizvy, pigmentové skvrny či pihy. Maska může být použita nejen na obličej, je ideální pro jakékoliv problémové oblasti na těle.

Cibulový elixír na regeneraci buněk

Cibulová šťáva obsahující kyselinu askorbovou, jód, fytoncidy a flavonoidních kvercetin, což představuje unikátní látky, které aktivují proces omlazení a regenerace kožních buněk.

Doporučujeme si připravit elixír pro perorální užívání, pokud máte nějaké problémy s pokožkou - podráždění nebo chronické onemocnění. Elixír rovněž výrazně zlepšuje pleť a je silnou prevencí proti nachlazení.

Postup

Očistěte si 10 středně velkých cibulí a 1 hlávku česneku. Zalijte je 1 litrem mléka a vařte na mírném ohni po dobu 1 hodiny. Odstraňte z ohně, přeceďte a nechte vychladnout. Přidejte 2 lžíce medu (do vychladlého mléka) a uchovávejte v chladničce, ve skleněné nádobě s pevným uzávěrem.

Každý den si dopřejte 5x 1 PL tohoto nápoje, vždy mezi konzumací jídla. Nejenže se vaše pokožka vyléčí a omladí, cibulový elixír podpoří váš imunitní systém a posílí celé vaše tělo.

Vlastnosti cibule vás skutečně překvapí: její vůně pomáhá při bolestech hlavy - stačí, když se několikrát nadechnete rozkrojené cibuli a úleva se brzy objeví. Vše díky fytoncidní, které způsobují slzení očí při jejím krájení.

Chcete aby byly vaše nehty pevné a nelámaly se?
Potřete si je cibulovou šťávou a po chvíli na nich nakapejte citrónovou šťávu - zbavíte se tak charakteristické vůně této zeleniny.

Cibulová polévka na odbourání tuků

Cibule stimuluje činnost trávicího traktu, stimuluje metabolismus, odstraňuje nadbytečné tekutiny a toxiny z těla. Velmi účinná je dieta s cibulovou polévkou, kterou byste měli konzumovat každý den po dobu jednoho týdne a doplnit stravu jen o povolené produkty. Cibulová polévka vám pomůže rychleji zhubnout, očistit krev a zlepšit celkové zdraví.

Ingredience

Na cibulovou polévku potřebujete 6 cibulí, několik rajčat, 1 hlávku zelí, 2 papriky, 1 svazek celerovou stonků nebo petržele. Můžete přidat i listovou zeleninu, česnek, cuketu, chřest a mrkev.

Postup

Veškerou zeleninu očistěte a nakrájejte, zalijte vodou a povařte. Polévku si klidně dochuťte jakýmkoli kořením a nemusíte se obávat ani chilli papričky. Polévku konzumujte během jednoho týdne 3x-4x denně. Během prvního dne můžete jíst jakékoliv ovoce kromě banánů. Druhý den se doporučuje polévku konzumovat s libovolnou zeleninou kromě brambor. Třetí den - převážně ovocný ale je povolené i trochu zeleniny. Čtvrtý den - zeleninový, na pátý den se doporučuje do jídelníčku přidat 500 g kuřecího masa. Šestý a sedmý den - ovoce, zelenina a 500 g kuřecího masa.

Cibulová polévka je vhodná nejen na hubnutí, ale i na pročištění cév, zlepšení trávení a posílení imunity.

Čím je cibule užitečná pro ženy?

Jen 1 cibule denně pomáhá vypadat dobře a cítit se skvěle. Cibule totiž ve velkém množství obsahuje vitamín A a C. Nedostatek těchto vitaminů může být příčinou odumírání kůže a hormonální nerovnováhou. V cibuli se také nachází vápník a draslík, které lidské tělo dokáže jednoduše strávit.

Látky obsažené v této zelenině jsou neodmyslitelnou složkou pro naše kosti a oběhový systém. Naučte se zkonzumovat 1 cibuli denně a žádné vitamíny z lékárny už nebudete potřebovat. Obzvláště důležité je, abyste si ji dopřáli během podzimního a zimního období.

👍 Tento návod je užitečný