9 triků našich babiček, které fungují a nestojí téměř nic oproti drahé kosmetice

0
(0)

Tomáš , 28. 05. 2019

V dnešní době je cena za krásu skutečně velmi vysoká.  Specializované prodejny nám tvrdí, že za skutečný účinek musíme zaplatit vysokou cenu. Vraťme se ale na chvíli do doby našich babiček, které si dokázali pomoci k dokonalé kráse i za málo peněz.

Domácí kosmetika

Speicalisté na krásu, kteří prodávají své předražené produkty nám zatajují, že kolem sebe máme mnoho pomocníků, které mají mnohdy i lepší účinek za trochu peněz. 
Naše babičky znají mnoho domácích pomocníků, které nám ušetří peníze a přinesou nám dokonalé výsledky.

Parfém na celý den

Pokud toužíte po tom, aby jste se ráno navoněli svou oblíbenou vůní a ta vydržela celý den, opět vám bude pomocníkem Indulona. Stačí si Indulonu nanést na místa, kam se voníte jako je krk nebo zápěstí. Na tyto místa poté stříkněte svůj parfém a ten bude vonět celý den. 

Bílé zuby

Opět vám budou pomocníkem ořechoví skořápky, které stačí rozemlýt na jemný prach. Ten následně přidejte do zubní pasty, kterou obvykle používáte a zuby čistěte. Zbavíte zuby plaku a zuby vybělíte.

Mozoly, popraskané paty a kuří oka

Na tyto problémy potřebujeme 10 tablet aspirinu a 250 ml Alpy. Aspirin rozdrtíme a smícháme v uzavíratelné nádobě s Alpou. 
Směs necháme odstát dva dny, jen průběžne proklepte, aby se aspirin lépe rozpouštěl. 

Následně si napusťte lázeň a přilijte tuto směs. Směs bude aktivně působit na postižená místa.

Řasy

Než nanesete na své řasy řasenku, použijte dětský pudr. Díky tomu budou řasy hustší a delší.

Vlasy

Suché vlasy

Pokud vás trápí vysušené vlasy a polámané konečky vlasů je vašim pomocníkem Indulona. 
Postačí si indulonu nanést na ruce a po umytí vlasů lehce vlasy promnout. Vynechte kořínky a pokožku vlasů, ale rozprostřete krém po celé délce vlasů a především na konečky.

Silné vlasy bez šedin

S tímto problémem vám napomůžou skořápky ořechů. Pokud si ze skořápek vytvoříte odvar, použijte ho k promívání vašich vlasů. Pozastavíte vypadávání vlasů, posílíte je a navrátíte barvu našedivělým vlasům. 

Z odvaru lze také vytvořit masku, kterou můžete na vlasy aplikovat a nechat intenzivně působit cca 20 minut. 

Lesklé vlasy

Pokud peroxid vodíků rozmícháte v poměru 2:1 s vodou a nanesete do vlasů, získáte krásný lesk a pevnost vlasů.

Mastné vlasy

Do běžného šamponu na vlasy přijdete lžičku soli a umyjte si vlasy jako obvykle. Vlasy budou objemnější a budou se méně mastit.

Lupy ve vlasech

1 díl octa a 2 díly vody promíchejte. Dejte do nádoby s rozprašovačem a naneste na vlasy.
Stejný roztok napomůže také vyčištění pórů a pleti.

Pleť

Rozdrcené skořápky ořechů přidejte do čistícího gelu určený na obličej. Vaše póry budou čisté, pleť rozzářená, ozdravená a dokonale očištěná od make-upu.

Dalším pomocníkem může být také peroxid vodíku, který likviduje bakterie na obličeji, záněty i pigmentové skvrny. 
3% roztok peroxidu vodíku rozmíchejte s vodou v poměru 1:1. Roztok používejte stejně jako pleťovou vodu. 

Vrásky

2 lžičky želatiny, 4 lžičky teplejší vody, 2 lžičky citronové šťávy

Tyto ingredience smíchejte a vznikne vám kolagenová maska, kterou naneste na umytý obličej a nechte aktivně působit 15-20 minut. Následně obličej opláchněte.

Vrásky a pleť

½ šálek horké vody a 2 lžíce bramborové škrobu a trochu hydratačního krému promíchjete. Naneste na obličej a nechte působit. Nakonec smyjte vodou. Postup opakujte 2x týdně. 

Pleť - droždí

Jednu polovinu kostky droždí rozmícháme v misce s trochou medu. Směs následně štětcem naneseme na obličej a necháme 20 minut působit. Následně omyjeme.

Maska na akné

Droždí smíchejte s vodou tak, aby vznikla kašovitá hmota. Tuto hmotu aplikujte na místa, kde vás trápí akné. Nechte působit 10-20 minut pdole citlivosti pleti a poté umyjte.

Kruhy pod očima

Kousek vaty namočte ve vychlazeném kravském nebo kozím mléce. Vatu přiložte na oči a nechte aktivně působit cca 15 minut. Úleva přijde okamžitě. Zároveň dodá očím a pleti kolem očí sílu regenerace. 

Unavená pokožka

Pokud vás tráví unavená pokožka na obličeji použijte jablko a ovesné vločky. Jablko rozmixujte společně s ovesnými vločkami a vzniklou směs naneste na unavenou a podrážděnou pokožku. Nechte směs působit 20 minut a následně omyjte. 

Tmavé skvrny na kůži

V tomto problému vám pomůže med, citron a cukr. 
2 lžíce medu, 1 lžíci citrónové šťávy a 1 lžíci cukru smíchejte. Směs vmasírujte na tmavá místa a nechte působit cca 15 minut. 

👍 Tento návod je užitečný