Jak správně skladovat vejce a mléčné produkty. Celý život jste je skladovali špatně!

0
(0)

Tomáš , 21. 05. 2019

Ukázalo by se, že u moderního člověka by neměl být problém s ochranou produktů: vložíme vše do chladničky a více se o nic nemusíme strachovat. Ale, ne všechno je tak snadné jak to vypadá na první pohled. Dr. Jevgenij Komárovská nám řekl o tom jak správně chránit vejce a mléčné produkty, a také nám ukázal nejčastější chyby při používání chladničky.

Jak správně skladovat vejce

Zaměřte se na to, co se skladuje v chladničce. Prověřte každý jednotlivý produkt. Obzvláště věnujte pozornost čerstvosti vašich uskladněných vajec!

Mléko

Mléko by mělo skladovat při teplotě do 5 ° C. Proto ho nikdy nenechávejte na dveřích - kromě toho, že je tam teplota vyšší než v ostatních částech chladničky, ještě se tam i při každém otevření dostává teplo z pokoje. Pokud mléko skladujete v chladničce přes týdne, můžete ho klidně vyhodit.

Sýry

Dobře zabalené tvrdé sýry mohou v ledničce skladovat až 3-4 týdny. Oni nejsou až tak náchylné na teplotu, proto je možné je skladovat na jakémkoliv vhodném místě.

Dokonce pokud je na sýru plíseň, to nevadí! Jen kolem ní vyřízněte kousek asi jako meruňka a zbytek můžete směle jíst.

Tvaroh

Tvaroh a ricotta by se neměly skladovat déle než týden. V tomto případě také není dobré je dávat na dveře chladničky. Nejlepší je vybrat jim místo na střední poličce.

Jogurt

I když je jogurt v originálním obalu a do konce záruky ještě zbývá hodně času, měli byste ho zkonzumovat do týdne od tehdy co jste ho koupili. Skladujte ho nejlépe s tvarohem.

Vejce

Vajíčka byste měli skladovat v té nejchladnější části chladničky, proto byste je neměli nechávat na dveřích. Nejlepší je položit je přímo v originálním obalu na nejchladnější místo - blíže k zadní stěně nebo na nejvyšší poličku, v závislosti na typu chladničky. Neměly by se skladovat déle než 3 týdny.

Pokud si budete dávat pozor na tyto rady, ochráníte svou rodinu před konzumací zkažených potravin.

A nezapomeňte se s těmito malými tajemstvími podělit is přáteli, určitě vám budou vděční!

👍 Tento návod je užitečný