Trik s citronem, jak mít v kuchyni stále čerstvý, svěží a přírodně dezinfikovaný vzduch

0
(0)

Tomáš , 26. 01. 2019

Citron je v mnoha ohledech hotovým zázrakem přírody. Jde o jedno z nejzdravějších ovocí na celém světě, protože je velmi bohatý na vysoký obsah minerálů, vitamínů a mnoho dalších prospěšných látek. Citron má všestranné využití.

Citron

Citron je velmi úžasné ovoce, které našlo své zastoupení snad ve všech oblastech od medicíny přes kosmetický průmysl až po chutné vaření. Důležitou roli hraje také jako skvělý pomocník v domácnosti, kde častokrát pomůže až jako poslední instance, kdy vše ostatní zklame, např. při praní.

 

Viry a bakterie

Dnes však upozorníme především na jeho úžasné schopnosti v boji proti bakteriím a virům. Tuto schopnost využijeme nikde jinde než právě v kuchyni, kde citron nalézá mnohé uplatnění.

Trik s citronem

Jedná se o zcela jednoduchý trik s využitím citronu, díky kterému budete mít v kuchyni stále čistý a svěží vzduch, bez jakýchkoli nepříjemných pachů.

Jak připravit domácí citrónový čistič vzduchu

Nejprve si vezměte citron, který nakrojte nejlépe na čtvrtiny. Dejte si však pozor, ať ho neproříznete, je dobré, aby stále držel pohromadě.
Takto připravený citron už jen posypte solí, dejte na talířek a umístěte na bezpečném místě v kuchyni, kde bude moc plnit svou úlohu jakožto čistič vzduchu.

Výsledky

Můžeme Vám zaručit, že nepotrvá dlouho a Vy pocítíte snížení výskytu nežádoucích pachů. Ba naopak začnete vnímat příjemnou svěží vůni citronu, která krásně pročistí vzduch.
Díky antibakteriálním účinkům můžete citron využít i jako dezinfekční prostředek. Určitě to doporučujeme, neboť se tak můžete zbavit komerčních přípravků, které jsou plné chemie a nikomu neprospívají.

Jak připravit domácí citrónovou dezinfekci v rozprašovači

Za tímto účelem si připravte šťávu alespoň ze 3 citronů a smíchejte ji s trochou soli a mýdla. Celou směs poté nalijte i s vodou do rozprašovače a můžete dezinfikovat.

Krásný čerstvý vzduch přejeme!

👍 Tento návod je užitečný