Nedoceněný alobal, několik návodů jak Vám dokáže vylepšit domácnost

0
(0)

Dalibor , 20. 10. 2022

Všichni určitě najdeme v kuchyni alespoň jednu roli alobalu. Nejčastěji používáme tuto stříbrnou fólii na pečení a skladování připravovaných potravin. Výborně udržuje teplotu, neuvolňuje tekutinu ani tuk. A přesto, věděli jste, že se dá použít i jinak? Odhalte plný potenciál tohoto užitečného pomocníka vyrobeného z hliníku.

Čekáte-li marně na signál

Je vaše wifi slabá? Za směrovač umístěte kus složené hliníkové fólie. Zablokuje všechny signály jdoucí špatným směrem a poskytne vám nejrychlejší internet. Hliníková fólie však může také rušit některé signály. Lze ji například použít k ochraně vašeho vozu před krádeží. Stačí ji omotat kolem tlačítek dálkového ovladače. Ani ten nejchytřejší zloděj je nedokáže prolomit.

Odstraňuje všechny usazeniny

Někdy houba a mycí prostředek prostě nestačí. Hliníková fólie pomáhá odstranit i ty největší a nejodolnější nečistoty. Nasypte jedlou sodu do špinavého hrnce nebo pánve a přidejte vodu. Poté ho důkladně potřete malým kouskem hliníkové fólie. Podobného efektu dosáhnete vložením zmačkané fólie do myčky. Chemická reakce mezi hliníkem a mycím prostředkem dokonale vyleští všechny příbory.

Dodává krásný lesk

Grilovací rošt: krátce přejeďte přes mřížku roštu. Bude jako nový.
Lahvičky s tekutým lepidlem: po použití je použijte k otření zbytků lepkavé tekutiny z hrdla. Tím se zabrání usazování a ztuhlému otevírání lahvičky.
Stříbrné příbory: jednoduše je s folií vyleštěte. Znovu zazáří.
Šperky: vložte je do misky vyložené fólií z vnitřní strany a přidejte jedlou sodu.

Přínosná pro vaše zdraví

Trpíte migrénami, bolestmi kloubů nebo nachlazením? Zabalte si nohy do alobalu. Zní to zvláštně, ale toto opatření skutečně pomáhá a vaše potíže v mžiku zmizí. Ještě lepších výsledků dosáhnete, když budete na noc nosit "ocelové" ponožky. Chladu odolá i fólie umístěná za chladničkou. Bude fungovat o něco lépe a vy si budete užívat příjemné teplo.

Udržuje barvu na místě

Hliníková fólie může pomoci také při malování místností, dveří a dalších prostor. To může být obzvláště obtížné v okolí rukojetí nebo zásuvek. Tato nepříjemnost se však stane minulostí, pokud tyto části zabalíte do hliníkové fólie. Tak se k nim barva nedostane. Fólie vám pomůže i při dalších tvůrčích činnostech. Můžete ji použít k účinnému broušení nůžek. Stačí ho osmkrát přeložit a několikrát rozříznout.

Zbavuje se různých škůdců

Máte na zahradě kočky a nevíte, jak se jich zbavit? Rozložte po pozemku kousky alobalu. Nezvaní hosté se k němu nepřiblíží, protože nesnášejí chůzi po alobalu. Nejen ty hliník odpuzuje. Odhánějí také mravence. Jednoduše jej zasuňte za kuchyňskou linku a do otvorů, kterými se hmyz může dostat do kuchyně.

Další využití

Nemůžete najít trychtýř? Žádný stres. Můžete z něj snadno vytvarovat alobal, stačí ho srolovat a použít. Alobal lze v kuchyni (a dalších místnostech) použít i jinak. Pokud kolem nádobí umístíte několik kusů alobalu, zachytí veškerou špínu a mastnotu, která z nádobí vytéká, a usnadní tak jeho čištění. Zabalte do něj stonek banánu. Zůstane mnohem déle svěží.
Odřízněte ji a umístěte pod nohy nábytku. Zamezuje poškrábání podlahy při pohybu.
Zatímco smažíte vejce, vložte kousek na pánev. Olej zůstává pouze na povrchu.
Zabalte do něj chléb, když ho vyndáte z trouby. Udrží si vyšší teplotu a bohatší chuť po delší dobu.

Další tipy na videu:

Zdroj: adbz.cz