Skvělá rada od kadeřnice na mastné vlasy. Po tomto je stačí mýt 2 krát týdně!

0
(0)

Tomáš , 30. 05. 2019

Všechny ženy touží po dokonale zdravých a lesklých vlasech, které budou mít sílu. Vlasy jsou totiž korunkou každé ženy. Pokud vlasy nejsou v dobré kondici, žena se necítí příjemně a krásně. Mezi častý problém s vlasy patří nadměrná mastnota a s ním spojené každodenní mytí. Tento problém jde ale snadno vyřešit s tímto trikem.

Péče o vlasy

Základem krásných a zdravých vlasů začín u samotného mytí vlasů. Ne všechny ženy si uvědomují, že mytí vlasů je jednou z nejdůležitějších základů pro zdravé vlasy. Pokud ženu trápí příliš mastné nebo naopak vysušené vlasy je potřeba se zaměřit na způsob, jakým vlasy myje, jak je češe a jaké produkty používá.

Důsledkem mastných nebo suchých vlasů bývá výskyt lupů a podrážděné pokožky. Pokud se těchto problémů chcete zbavit, stačí vám dodržovat tutuo radu přímo od kadeřnice.

Mastné vlasy

Ať jste majitelkou krátkých nebo dlouhých vlasů, péče o čistotu vlasů je nejdůležitějším základem pro zdraví a pevnost vlasů. Pomocí mytí vlasů odstraníte z vlasů nečistoty, maz i pot. Problémem ale je, že pokud se vlasy myjí příliš často, mazové žlázy pracují naplno a vlasy se zákonitě mastí výrazně víc. 

Při mytí vlasů určitě nezapomínejte na to, že nejlepší je mýt vlasy hned dvakrát. Při první nanesení šamponu odstraníte nečistoty jako je maz a prach na nich zachycený. Šampon opláchněte a naneste znovu. Tentokrát dostanete šampon hlouběji a odstraníte mastnotu, pot i hluboké nečistoty, které pouhým okem neuvidíte.

Suchý šampon

Pokud i vy patříte k ženám, které si své vlasy myjí každý den z důvodu velké mastnoty, zkuste namísto každodenního mytí použít scuhý šampon. Suchý šampon vlasy pročistí, ale vaše vlasy budou mít objem a vám ušetří čas.

Teplota vody

Málokdo si uvědomuje, že teplota vody při mytí vlasů hraje důležitou roli. Pokud patříte k milovníkům horké vody na těle, určitě horkou vodu nevolte na mytí vlasů. Vysoká teplota totiž podporuje vznik mazu a tím se vlasy více pormazávají a tvoří se lupy. Proto volte raději vlažnou či studenější vodu. 

Sahání si do vlasů

Mnoho žen si enustále běhemd ne sahá do svých vlasů. To je obrovská chyba, kterou si často ani neuvědomujeme. Pokud vás rozpuštěné vlasy nenechají v klidu a nutí vás si do vlasů sahat, vyzkoušejte si najít nějaký účes, který vám bude vyhovovat a nebude vás nutit si vlasy sahat. Saháním do vlasů si totiž do nich zavádíme nečistoty, prach i maz z rukou. Zároveň prsty roznášíme maz vzniklý na pokožce hlavy. 

Tužidlo, gel a lak

Tyto pomocníci jsou každodenním asistentem mnoha žen. Pokud bojujete s mastnotou vlasů, ale nedokážete si tyto pomocníky odpustit, zaměřte se na přípravky určené pro mastné vlasy. Tyto produkty obecně mastnotu zvyšují, proto je důležité se jim vyhnout nebo volit takové, které jsou pro mastné vlasy určené. 
Určitě stojí za pokus jednou za čas tyto rpodukty vynechat a nepoužívat je. 

Vlasová kosmetika

Výběr správné vlasové kosmetiky je u mastných vlasů velmi podstatný. Je důležité se zaměřit na kosmetiku přizpůsobenou mastícím se vlasům. Vyzkoušejte produkty vyrobené z kopřiv, meduňky nebo máty, které s mastností vlasů skvělé pomáhají. 

Bylinný oplach na mastné vlasy

Ideálním pomocníkem je také bylinný oplach, který si můžete snadno vyrobit doma. Použít můžete meduňku nebo kopřivu.

Přiveďte k varu 300 ml vody do které dejte vyvařit 50g bylinek, které si zvolíte.
Bylinky nechte cca 10 minut louhovat.
Svě vlasy si umyjte tak, jak jste obvykle zvyklá a na závěr vlasy polijte vychladlou směsí z bylinky. Vlasy polijte a dále  je již neoplachujte.

Závěr

Pokud s mastnotou bojujete a jste milovníkem mastných a tučných jídel, zkuste tyto jídla omezit. Nejenže vám tělo poděkuje a budete si cítit lépe, ale mazové žlázy zklidní svou produkci a vlasy se přestanou tolik mastit. 

Doporučujeme vám tyto rady vyzkoušet. Pokud toužíte po skvělém výsledku je potřeba zkombinovat všechny tyto rady, které jsme vám právě předali.